Alevi Haber Ajansi

Alevilerin Cemevindeki nöbet eylemi sürüyor

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği  ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, gözaltına alınan ABF Örgütlenme Genel Sekreteri ve Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ın serbest bırakılması için dün başlattığı nöbet eylemi 2. gününde sürüyor.

Sultangazi Pirsultan Cemevi’nde Alevi kurum temsilcilerinin sürdürdüğü nöbet eylemine Alevi yurttaşlar, KHK ile kapatılan Tv10 Yönetim Kurulu Başkanı  Veli Büyükşahin, TV10 programcısı Hüseyin Kelleci de destek veriyor.

Göle Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Türkan Deli ve Ülkü Karatay ile Halkevleri üyeleri cemevine gelerek eyleme destek verdi.

 

    

PSAKD Şubeleri ve Ardahan Dernekleri Federasyonu bu akşam  destek ziyaretinde bulunacak.

Akşam saat 20.00’de Muhabbet Cemi yapılacak. Ceme Sanatçı Pınar Aydınlar ve birçok sanatçı da katılacak. 

Muhabet Cemi sonrası nöbet devam edecek.

Dün bir açıklama yapan Alevi kurumları,  ABF Genel Örgütlenme Sekreteri ve Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pirsultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yapılan ortak açıklamada “Zeynel Odabaş serbest bırakılana kadar Sultangazi Pirsultan Cemevi’nde nöbet tutmaya başlıyoruz” ifadelerine yer verildi.   (N.M)

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak