Alevi Haber Ajansi

Adana İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen Furkan Vakfı üyelerine gazlı müdahale

PİRHA-Adana’da emniyet önünde bekleyen Furkan Vakfı üyelerine polis biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti.

Adana’da 4 Mayıs’ta “İtikaf”ta bulunmak için gittikleri camilerde polis baskınıyla gözaltına alınan aralarında Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ile birlikte 30’u çocuk 400 kişinin emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

Gözaltına alınanlar için Adana İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen Furkan Vakfı üyelerine polis biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda kişi darp edildi. Polis ve Furkan Vakfı üyelerinin emniyet binası çevresinde bekleyişi sürüyor.

“AVUKATLARIN DAHİ GÖRÜŞMESİNE MÜSAADE EDİLMİYOR”

Polisin müdahalesinin ardından konuşan Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, “3 gündür burada beklediği halde ailesi ile bir defa bile görüştürmediler. Burası F tipi değil, burası tecrit uygulama yeri değil. Hocaefendi içerde tecritte tek başına tutuluyor.  Ne avukatlar ne de biz kendisi ile görüşemiyoruz.  Saatlerdir Emniyet binasında olan avukatların dahi görüşmesine müsaade edilmiyor. Bulunduğu katta tek başına olduğunu duyduk sadece” dedi.

PİRHA/ADANA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak