Alevi Haber Ajansi

Hüda Kaya gözaltına alındı

HDP Milletvekili Hüda Kaya İstanbul’da gözaltına alındı… Kaya’nın gözaltına alınma gerekçesi henüz öğrenilemedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındı. Çağlayan Adliyesi’ne götürülen Kaya, bugün İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Eğitim Sen eylemine destek vermek için bu üniversiteye gitmişti. Kaya’nın burada eyleme yönelik olarak yaşanan müdahale sırasında gözaltına alınmış olabileceği belirtiliyor. Kaya’nın avukatları gözaltına alınma gerekçesini öğrenmeye çalışıyor.

Hüda Kaya kimdir?

9 Ekim 1960’ta İstanbul’da doğdu. Uzun yıllar kadın, insan hakları, Orta Doğu toplumu ve siyaseti üzerine çalışmalar yürüttü. Yurt içinde ve dışında pek çok konferans ve araştırma faaliyetlerinde bulundu. IMWU (Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği) gibi birçok kadın oluşumunda aktif olarak yer alıyor. Çeşitli yayın organlarında yayımlanmış yazıları ve 2 ciltlik bir kitap çalışması var. Kaya, 4 çocuk annesi.

https://www.youtube.com/watch?v=_2wDUlmXMyc

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak