Alevi Haber Ajansi

İzmir’de gözaltına alınan 26 kişi serbest bırakıldı

PİRHA-İzmir’de Boğaziçi öğrencilerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan 26 kişi, savcılık ifadeleri için İzmir Adliyesi’ne getirildi. 26 kişi adli kontrol talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, 6 kişi için iki haftada bir imza şartıyla, 20 kişi hakkında ise denetimli serbestlik uygulamayarak serbest bıraktı.

Boğaziçi Üniversitesi direnişini selamlamak ve gözaltına alınan, tutuklanan öğrencilerle dayanışmak için İzmir’de yapılmak istenen eyleme yönelik gerçekleşen polis saldırısında, işkenceyle gözaltına alınanlar bugün adliyeye sevk edildi.

Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılmak istenen açıklama engellenmek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ESP İzmir İl Örgütü binası ablukaya alınmış, çok sayıda kişi GBT kontrolü adı altında taciz edilmiş. Çok sayıda kişi eylem alanına ulaşamadan polisin saldırısında gözaltına alınmıştı.

Bunun üzerine ara sokaklarda bir araya gelen çok sayıda kişi sloganlarla Gündoğdu Meydanı’na yürümüş, burada da polis saldırısına uğramıştı. Ancak saldırıya rağmen ısrarla alanı terk etmeyen kitle, meydanda açıklama yapmıştı.

İşkence görüntüleri birkez daha gündeme gelirken, İzmir Emniyet’inde kadınlar çıplak arama işkencesine maruz kalmıştı.

Bir gece İzmir Emniyeti’nde tutulan 26 kişi savcılık ifadeleri için Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi’ne, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla getirildiler.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 26 kişi adli kontrol talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, 6 kişi için iki haftada bir imza şartıyla, 20 kişi hakkında ise denetimli serbestlik uygulamayarak serbest bıraktı.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak