Alevi Haber Ajansi

Mersin Dayanışma Platformu’ndan 17. buluşma

PİRHA- Mersin Dayanışma Platformu’nun bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiği pilav ve kavurma etkinliğinde demokrasi ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

Mersin Dayanışma Platformu, “Gelenekten geleceğe” şiarıyla her yıl düzenlediği geleneksel pilav ve kavurma etkinliğinin 17’ncisini düzenledi. Koronavirüs salgını nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra kurum temsilcileri katıldı.

“BİZİM DİLİMİZ BARIŞTAN, DEMOKRASİDEN, ÖZGÜRLÜKTEN YANADIR” 

Etkinlikte Mersin Dayanışma Platformu adına açılış konuşmasını yapan Ahsen Arslan, gelenekten geleceğe 45 yıldır aktivistleri değişen mücadele,  azmi ve kararlılığı hiç değişmeyen uzun pantolonlularla kısa pantolonluların hikayesi olduğunu ifade ederek, “Kadınız, erkeğiz, Arapız, Aleviyiz, Sünniyiz, Kürtüz, Türküz, işçiyiz, emekçiyiz, ezileniz, LGBT’liyiz. Yani; ötekiyiz. Farklı kimliklerden, farklı inançlardan, farklı siyasi tercihlerden, yok edilenlerin bütünüyüz. Darbede işkence göreniz, cezaevinde esir, darağacında güneşin çocuklarıyız. Bizim hikayemiz bu coğrafyanın hikayesidir. Bizim dilimiz barıştan, demokrasiden, özgürlükten yanadır” dedi.

“DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Arslan’ın ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ise dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Biz bu ülkede demokrasinin gelmesi için mücadele ediyoruz. Hukuk devletinin olması için uğraşıyoruz. Bunun için dayanışma çok önemlidir” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar gökyüzüne beyaz güvercinler uçururken, etkinliğe katılanlara pilav ve kavurma ikram edildi.

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak