Alevi Haber Ajansi

DİSK Genel İş: Alınan önlemler yetersiz, ciddi eksiklikler bulunuyor

PİRHA – DİSK Genel-İş Sendikası, koronavirüs salgını sürecindeki çalışma koşullarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, gereken tedbirlerin yeterince alınmadığı belirtilirken ciddi eksikliklerin tamamlanması gerektiği çağrısı yapıldı. 

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Merkezi, salgın sürecindeki çalışma koşullarına ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Covid-19 küresel salgını sürecinde örgütlü olduğumuz iş yerlerindeki çalışma koşullarını ve önlemleri 44 şubemiz eliyle araştırdık. Rapor, bu araştırmanın ürünüdür.Bu araştırmayla, örgütlü olduğumuz iş yerlerinde salgın sürecinde alınan önlemlerin işçi sağlığı ve güvenliği bakımından yeterli olup, olmadığı, işçilere virüsten korunmak üzere koruyucu ekipman sağlanıp sağlanmadığı, sendikamızın talep ettiği önlemlerin iş yerlerinde uygulanma oranı ve iş yerlerinde müdahale edilmesi gereken olumsuz uygulamalar üzerinde durulmuştur” denildi.

“ÖNLEMLER YETERLİ DÜZEYDE DEĞİL”

Hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

“Covid-19 salgını kapsamında iş yerlerimizde çeşitli işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmıştır, ancak bu önlemler yeterli düzeyde değildir. Önlemler konusunda hala ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Önlemlerin daha çok metropol şehirlerde alındığı, diğer şehirlerde ise yeterli olmadığı görülmüştür.

Bu süreçte iş yerlerimizde alınan en yaygın tedbirler; risk grubundaki (60 yaş üstü, hamile ya da kronik hastalığı olan) işçilere ücretli izin uygulaması, mesai saatlerinin düzenlemesine ilişkin düzenlemeler (mesai saatinin kısaltılması, uzaktan çalışma ya da dönüşümlü çalışma gibi), 12 yaş ve altı çocuğu olan işçilere ücretli izin verilmesi, iş yeri ortamı ve iş yerinde kullanılan araç-gereçlerin dezenfeksiyonunun düzenli olarak yapılması şeklinde olmuştur.

“CİDDİ EKSİKLİKLER BULUNMAKTADIR”

Bunların yanı sıra, iş yerlerinde salgın kapsamında ortak alanların kullanımında kişi sınırlaması ve nöbetleşe kullanım uygulaması, işçi servislerinde kişi yoğunluğunun azaltılması, iş yerindeki ortak kullanım alanlarının işçileri korumak üzere yeniden düzenlenmesi gibi önlemler de alınmıştır. Ancak bu tedbirler örgütlü olduğumuz iş yerlerinde yaygın bir şekilde uygulanmamakta ve ciddi eksiklikler bulunmaktadır.

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak