Alevi Haber Ajansi

‘Bütün kimliklerin ve inançların özgür olduğu bir Türkiye inşa etmeliyiz-VİDEO

PİRHA- PSAKD Esenler Şubesi ‘Güzel günler göreceğiz’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Kışkırtmadan, çatışmadan koltuk kazandıklarını gördükçe bu ülkenin geleceğini yok sayıyorlar. Onların kendi gelecekleri için ülkeyi yakmalarının önüne geçmenin yolu bu ülkenin yerelden başlayarak bu anlayıştan kurtarılmasından geçiyor” dedi. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Esenler Şubesi ‘Güzel günler göreceğiz’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe Esenler’de faaliyet yürüten Anadolu Canlar Cemevi ve Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi yönetimi, PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Hasan Gülüm, PSAKD Güngören Şube Başkanı Zeynel Abidin Özbay, PSAKD Zeytinburnu Şube Başkanı Hakan Rakip, PSAKD eski Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP ve HDP Esenler ilçe yöneticileri, gazeteci ve Alevi aktivist Sezgin Kartal katıldı.

Etkinlik Alevi yol mücadelesinde şehit düşen canlar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Düzenlenen etkinlikte semah kursuna katılan öğrencilere sertifika verildi.

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ YOK SAYIYORLAR”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker konuşma yaptı. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerine vurgu yapan Şeker, seçimlerden sonra demokrasi geri kazanacaklarını dile getirdi. Bir arada yaşama ve barışın tesisi için parlamentoda nasıl işbirliği yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini belirten Şeker, “Ben 4 yıldır parlamentodayım. İktidar kanadından Kürt sorununun çözümüne dair hiçbir kelime çıkmadı. Muhalefetten bizler ve HDP’li arkadaşlar dediler ki ‘Bu sorunu burada konuşalım, çözelim. Bu ülkenin çocukları daha fazla ölmesin.’ Ama burada eğer ölümden bir fayda umuyorsa birileri, bunu umursamıyorlar. Kışkırtmadan, çatışmadan koltuk kazandıklarını gördükçe bu ülkenin geleceğini yok sayıyorlar. Onların kendi gelecekleri için ülkeyi yakmalarının önüne geçmenin yolu bu ülkenin yerelden başlayarak bu anlayıştan kurtarılmasından geçiyor” dedi.

“SEÇİMLERDE FAŞİZME CEVAP VERECEĞİZ”

Arkasından HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay söz aldı. Bütün kimliklerin ve inançların özgür olduğu bir Türkiye inşa etmeye inandıklarını ve bunun mücadelesini verdiklerini belirten Kemalbay, 23 Haziran’da AKP-MHP faşizmini tarihin çöplüğüne atmak için sandıklara sahip çıkacaklarını ve bu seçimlerde faşizme bir cevap vereceklerini kaydetti. Kemalbay, demokrasi güçlerinin el ele vererek Türkiye’nin en temel sorunlarına çözüm arayacaklarını ifade etti.

Etkinlik sanatçı Öznur Sulari’nin söylediği deyişler ve ezgilerle sona erdi.

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak