Alevi Haber Ajansi

YSK’den Ahmet Türk kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP’den Mardin Belediye Başkanlığı’na seçilen HDP’li Ahmet Türk’e mazbata verilmesini kararlaştırdı. 

Ahmet Türk, Kanun Hükmünde Kararname ile Mardin Belediye Başkanlığı’ndaki görevinden alınıp yerine kayyım atanmıştı.

Türk’ün mazbatasının yarın verilmesi planlanıyor.

YSK, AKP İl Örgütü’ün başvurusunu ‘dayanaktan yoksun bularak’ reddetti. YSK, Türk’e mazbata verilmesi konusunda bir engel bulunmadığını kaydetti. Ahmet Türk’ün avukatı Erdal Kuzu,  “Söz konusu dilekçede sadece adliyede kalması gereken bilgiler yer almış. Konuyla ilgili YSK’den re’sen suç duyurusunda bulunulmasını istedik. Kişilik haklarına zarar veren bu durumu yargı makamı önüne götüreceğiz” dedi.

AKP, Ahmet Türk’ün “KHK ile görevinden alındığı, hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağını” iddia ederek Mardin İl Seçim Kurulu’na başvuruda bulunmuştu. İl Seçim Kurulu, başvuruyu reddetmiş; ancak kararı YSK’ye bırakmıştı.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak