Alevi Haber Ajansi

Aleviler Pazar günü Kadıköy’de toplanıyor: Korkmuyoruz, sinmiyoruz

PİRHA-ABF başta olmak üzere Alevi kurum başkanları, Pir sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şube yöneticilerinin ve üyelerinin tutuklanmalarına karşı “Korkmuyoruz, sinmiyoruz! karanlığa karşı inancımıza ve kurumlarımıza sahip çıkıyoruz” şiarıyla yapılacak olan eyleme katılım çağrısı yaptı. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Erzincan Şube Başkanı Erol Yeter’in de aralarından bulundu 16 PSAKD üyesinin tutuklanmasına tepkiler sürüyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve bağlı kurumlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Erzincan şube yöneticileri ve üyelerinin tutuklanmasına tepki göstermek için 01 Nisan Pazar günü saat 13:00’te Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapacak.

Açıklamaya katılacak olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Derneği (AKD), Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE), Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği (HSAKD), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ve Garip Dede Dergahı başkanları eyleme çağrıda bulundu.

“SUSMAK ONAYLAMAKTIR”

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) sosyal medyadan paylaştıkları afişle eyleme katılım çağrısı yaptı:

“Alevi hareketine yönelik bur operasyona dur demek, önümüzdeki süreçte daha çok canımıza yönelimin önüne geçmek için sesimizi gür çıkartmak zorundayız. Sizin ve çevrenizdekilerin katılımı önemlidir. Susmak onaylamaktır.”

SONGÜL TUNÇDEMİR: “ALEVİLERE YÖNELİK BASKIYI PROTESTO EDECEĞİZ

PSAKD GYK Üyesi ve Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir, PSAKD İstanbul şubelerinin katılacağını belirterek; eylemin, özelinde Erzincan Şube üyeleri, yöneticileri ve PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter’in tutuklanmalarıyla ilgili genelinde ise Alevilere yönelik baskı, sindirme politikalarıyla ilgili olduğunu kaydetti. Tunçdemir “Tüm halkımızı desteğe bekliyoruz” diyerek eyleme katılım çağrısında bulundu.

TUNCER BAŞ: EYLEME GÜÇLÜ KATILALIM

HBVAKV Genel Başkanı Tuncer Baş ise Alevilere yönelik baskıların ilk olmadığını ve güçlü bir tepki gösterilmediği sürece son da olmayacağını belirterek Pazar günü yapılacak olan eyleme güçlü katılım sağlamak gerektiğini vurguladı.

DOĞAN DEMİR: TUTUKLANAN CANLAR BİR AN ÖNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALI

AKD Genel Başkanı Doğan Demir, tutuklanan PSKAD üyelerinin onurları olduğunu ifade etti. Demir, bu haksızlığın en kısa sürede giderilmesini umarak tutuklanan canların özgürlüklerine kavuşmasını diledi.

ZEYNEL ŞAHAN: TUTUKLANAN ARKADAŞLARIMIZ YALNIZ DEĞİL

Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Zeynel Şahan da eyleme katılımın önemine vurgu yaparak şunları belirtti:

“Erzincan’daki arkadaşlarımızın haksızca herhangi bir soruşturma yapılmadan ön yargıyla gözaltına alınmalarını kınıyoruz. Bunun olmaması gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını her zaman haksızlığın karşısında olacağımızı dile getiriyoruz ve arkadaşlarımızın bir an evvel serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.”

AYDIN DENİZ: ALEVİLERİ SİNDİRME POLİTİKALARINI PROTESTO EDECEĞİZ

 

HSAKD Başkanı Aydın Deniz, Alevilere yönelik baskı ve sindirme politikalarına dur demek için gür bir şekilde ses çıkartmak gerektiğini söyleyerek eyleme katılacağını kaydetti.

İMAM BALSEVER: ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRILAR SİYASİDİR

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eyüp Şube Eş Başkanı İmam Balsever ise Alevilere yönelik baskıların diğer toplumsal kesimlere yapılan baskıların farklı bir versiyonu olmadığını ve AKP iktidarının bütün toplumsal kesimlere yönelik sindirme politikaları olduğunu kaydetti. Tutuklamaların Alevi örgütlülüğünü kırmak, Alevi toplumuna gözdağı vermek ve sindirmek üzerine politik bir yaklaşım olduğunu ifaden eden Balsever, “Bizler Erzincan’da Alevi canlara yönelik geliştirilen bu saldırının siyasi ve politik olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda Erzincan’da köylere yönelik de çok ciddi baskılar söz konusu, köy boşaltmalar söz konusu. Oranın demografik yapısını değiştirmeye yönelik iktidarın net bir pozisyon aldığını görüyoruz. Bu manada vicdanlı olan bütün toplumsal kesimlerin bu tür saldırıların kendisine de yönelebileceğini düşünmesi ve tepkilerini vermesi gerekiyor. Dolayısıyla bu saldırgan, ırkçı ve faşizan saldırılara karşı Alevi toplumu, Alevi dostları sessiz kalmamalı ve bu manada Pazar günü yapılacak olan açıklamaya bütünlüklü olarak güçlü bir destek sunmalı.” dedi.

CELAL FIRAT: HER BİREY BİRBİRİNİN HIZIRI OLMALI

Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, zor koşullardan geçildiğine vurgu yaparak bu koşulların ancak birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğine işaret etti. Fırat, “Bizim inancımızda her birey birbirinin Hızırı olmalı. Bu çerçevede eleştirmekten çok, sağda solda kelamlar dillendirmekten çok el ele tutuşmamız lazım. Herkesin gür bir şekilde tepkisini dillendirmesi lazım. Eksik noksanlık hepimizin olabilir. Ama herkesin özünü dara çekip o gün o meydana gelmesi gerekir. Oradaki can dostları sahiplenmek lazım. Nasıl ki şu an 1980’e baktığında 12 Eylül darbesini herkes lanetliyorsa şu süreci de 10 sene sonra lanetleyeceklerdir.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak