Alevi Haber Ajansi

‘Fetvaları laikliği hedef alıyor, Diyanet kaldırılmalı’-VİDEO

PİRHA – Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hayatın her alanında söz sahibi olması ve fetvalar yayınlamasıyla ilgili PİRHA’ya konuşan PSAKD Genel Başkan Yardımcı Tuncay Özdemir, “Siyasal İslam rejiminin en önemli kurumsal dayanaklarından bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı’dır” dedi. Özdemir, “Laikliği hedef alan Diyanet’in kaldırılması gerekir” dedi. 

Haberin Videosu

Diyanet’in son zamanlarda yayınlanan fetvaları ve hayatın her alanında bulunmasına yönelik açıklamalarına ilişkin PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özdemir PİRHA’ya konuştu.

Özdemir, zaten Türkiye’nin özellikle son 16 yılına damgasını vuran bir iktidar var. İktidarın siyasi ideolojik bakımdan kodları siyasal İslam ile malum. Bu siyasal islamın da rejimin yeniden yapılanması noktasında en önemli kurumsal dayanaklarından bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı’dır” dedi.

FETVALAR TÜRKİYE’NİN LAİK DÜZENİNİ HEDEFLİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özelikle son yıllarda toplumun yeniden dizayn edilmesi adına toplumun her alanına dahil olduğunu, eğitimden tutun hukuka varıncaya kadar pek çok meselede özellikle aile yaşantısına ilişkin  fetvalar verdiğini belirten Özdemir,  “Bu fetvaların da Türkiye’nin laik demokratik düzeneğiyle hiçbir şekilde ilgisinin olmadığı tam tersine laikliği hedefleyen fetvalar olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz” diye konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KALDIRILSIN

Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması talebinde bulunarak, bu talebin Aleviler için temel bir talep olduğunu vurguladı. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabi ki biz Aleviler, başta Alevi örgütleri olmak üzere temel stratejik taleplerimizden bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın demokratik bir ülkede, laik ülkede olmaması gerektiğini söylüyoruz. Bu talep bizim için temel bir talep. Çünkü bu kurum var oldukça bu ülkenin demokratikleşmesi çok mümkün gözükmüyor.”

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak