Alevi Haber Ajansi

‘Büyükşahin ve Güleç’in gözaltına alınması Alevilere yönelik operasyondur-VİDEO

PİRHA- PSAKD Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yapıcı, TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ile TV10 program yapımcısı Veli Haydar Güleç’in gözaltına alınmasına ve Tv10 çalışanı Kemal Demir’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Yapıcı, “İçeride yüzlerce gazeteci varken basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir. Büyükşahin ve Güleç’in gözaltına alınması Alevilere yönelik bir operasyondur. Bunların derhal serbest bırakılması gerekiyor” dedi. 

Haberin Videosu

TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ve TV10 program yapımcısı Veli Haydar Güleç’in dört gün önce gece yarısı evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınmasına ve TV10 çalışanı Kemal Demir’in tutuklanmasına başta Alevi kurum başkanları olmak üzere birçok kesimin tepkisi sürüyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yapıcı PİRHA’ya yaptığı açıklama ile TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, TV10 program yapımcısı Veli Haydar Güleç’in gözaltında tutulmasına ve TV10 çalışanı Kemal Demir’in tutuklu bulunmasına tepki gösterdi.

“TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK”

“Bir ülkenin demokrasisi, özgürlüğü ve bağımsızlığı basının özgürlüğünden bellidir” diyen Yapıcı, “Ama ne yazık ki Türkiye’de bir basın özgürlüğü yok. Bunun tam tersi basına yönelik gözaltı ve tutuklamalarla basının sesi kısılarak susturulmak isteniyor” ifadesini kullandı.

Yapıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“10 Ocak Gazeteciler Günü’nde TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ile TV10 Programcısı Veli Haydar Güleç’in gözaltına alınması ve TV10 kameramanı Kemal Demir’in tutuklanması Alevilere yönelik bir operasyondur. Bu da biz Alevileri rahatsız etmektedir. Bunların derhal serbest bırakılması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı tanımayan zihniyet gazetecileri içeride tutmaya devam etmektedir. Bunu asla kabul etmiyoruz.”

Mustafa YÜKSEL/ADIYAMAN

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak