Alevi Haber Ajansi

Yayını durdurulan YOL TV’nin duruşmasına katılım çağrısı-VİDEO

PİRHA- RTÜK tarafından Türksat’ta yayını durdurulan YOL TV’nin yeniden yayına geçmesi için açılan davanın duruşması yarın (20 Aralık)  görülecek. Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker katılım çağrısı yaptı.  

HABERİN VİDEOSU

RTÜK tarafından  30 Aralık 2016 tarihinde yayını durdurulan YOL TV’nin tekrar açılması için açılan davanın duruşması yarın (20 Aralık) Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde görülecek.

“ALEVİYİZ SESİMİZİ İSTİYORUZ”

Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda saat 09.30’da başlayacak duruşmaya katılım çağrısında bulunuldu. Mesajlarda,  “Aleviyiz sesimizi istiyoruz, bizim sesimiz YOL TV. Aleviler olarak, 20 Aralık’ta duruşmaya katılacağız, sesimizi isteyeceğiz. Mahkeme önünde sabah saat 09.00’da yan yana geleceğiz. Televizyonumuza sahip çıkıyoruz” denildi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker de PİRHA’ya yaptığı konuşmada şu çağrıda bulundu:

“YOL TV, bundan 11 yıl önce Avrupa’da yaşayan Alevilerin bir araya gelerek lokmalarıyla oluşturduğu bir televizyon. Aleviler inançsal, kültürel, sosyal hayatın hangi alanında sorunlar varsa bunları gündeme taşıyan hizmetleri oldu. Ve geçen yıl YOL Televizyonumuz RTÜK tarafından devre dışına bırakıldı. Yıllarca büyük bedeller ödeyerek oluşturmuş olduğumuz bu kazanımlarımızı elimizden alanlar karşısında hakkımızı, hukukumuzu ve yolumuzu savunmak adına başta Alevi toplumu olmak üzere tüm demokrasi güçlerini 20 Aralıkta saat 09.00’da 10. İdare Mahkemesi’nde görülecek olan davamıza bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ) 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak