Alevi Haber Ajansi

Alibeyköy’de ABD’ye Kudüs tepkisi: Saldırgan, saygısız, yok sayıcı

PİRHA – İstanbul PSAKD Eyüp Alibeyköy Cemevi’nde demokratik kitle örgütleri bir araya gelerek, Kudüs ile ilgili yaşananları kınadı. Aleviler ve Türkiye halkları, inkarcı zihniyetlere karşı hangi coğrafyada, hangi dinde olursa olsun, inançların, halkların yok sayılmasının kabul edilmeyeceği  vurgulanan açıklamada, “ABD Kudüs’ün gerçekliğine  yaptığı saldırgan, saygısız ve yok sayıcı bu tavrından biran önce vazgeçmelidir” denildi. 

İstanbul Pir sultan Abdal kültür Derneği (PSAKD) Alibeyköy Şubesi’nde, Amasya Dernekleri Federasyonu, ÇEDF, Alibeyköy Dersimliler Derneği, CHP, HDP, EMEP ve Karadolap Spor Kulübü bir araya gelerek Kudüs ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Kudüs, Kudüs halklarınındır. Filistin halkı yanlız değildir’ pankartının açıldığı basın açıklamasını PSAKD Alibeyköy Cemevi yöneticisi, Nebahat Bektaş okudu.

“ALEVİLER YOK SAYILMANIN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR”  

İnancından dolayı  ayrımcılığa uğrayan Alevilerin, Kürtlerin ve muhalif kesimlerin yok sayılmanın ne olduğunu iyi bildikleri belirtilen açıklamada, “Bu inkarcı zihniyete sahip küresel güçler, Ortadoğu halkına müdahale ediyorlar. Filistin halkının inancını yok sayıyorlar. Ortadoğu’da barış ve huzur tohumunun filizlenmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar” denildi.

Açıklamada, ABD Başkanı Trump’un Filistin topraklarında işgalci olan İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıdığını, bu tavrıyla, ne Kudüs’ü ne de Kudüs’ün diğer inançlar için sahip olduğu önemi umursamadığını açıkça dünyaya ilan etmiş olduğu belirtildi.

“YAHUDİLERİN, HRİSTİYANLARIN VE MÜSLÜMANLARIN EN ÖNEMLİ İNANÇ MERKEZLERİ KUDÜS TOPRAKLARINDA”

“Kudüs sadece Yahudilere ait değildir” denilen açıklamada, “Yahudilerin, Hristiyanlar’ın  Müslümanların, en önemli inanç merkezleri Kudüs topraklarındadır. Kudüs’ü sadece Yahudiler’e ait gören zihniyet inkarcıdır. Bu topraklardaki diğer inançları yok saymaktır” ifadesi kullanıldı.

Aleviler ve Türkiye Halkları, inkarcı zihniyetlere karşı hangi coğrafyada, hangi dinde olursa olsun, inançların, halkların yok sayılmasının kabul edilmeyeceği  vurgulanan açıklamada, “Bugüne kadar Filistin halkıyla yan yana gelmeyen Ortadoğu sorunlarının çözümüne kafa yormayan İsrail ile ticaret hacmini, siyasal ilişkilerini artırmanın çabası içinde bulunan iktidar, ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ diyerek Filistin halkının yanındaymış gibi algı yaratmaya çalışmaktadır” denildi.

“İKTİDAR, ABD’YE DEĞİL İSRAİL’E TAVIR ALMIŞ DURUMDA”

İktidarın, Kudüs’ü başkent ilan eden ABD olmasına rağmen ABD’ye değil, İsrail’e tavır aldığı vurgulanan açıklamada, “ABD’nin Kudüs’ü sadece kendi müttefiki olan Yahudilerin tekeline alma girişimi, ülkemizdeki inkarcı, asimilasyoncu politikalarla eşdeğer olarak görüyoruz. ABD Kudüs’ün gerçekliğine yaptığı saldırgan, saygısız ve yok sayıcı bu tavrından biran önce vazgeçmelidir” vurgusu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak