Alevi Haber Ajansi

‘Veliler de öğretmenlerle birlikte bu eğitim sistemine karşı mücadele etmeli’-VİDEO

PİRHA-Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı’nda “Eğitim sistemi nereye gidiyor?” adıyla panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu ve Avukat Efkan Bolaç, gerici eğitim sistemine karşı öğretmenlerin ve velilerin hep birlikte mücadele etmeleri gerektiğini vurguladılar.

Haberin Videosu

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı konferans salonunda “Eğitim sistemi nereye gidiyor?” konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Eğitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Eren Ertin’in yaptığı panele konuşmacı olarak Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu ve Avukat Efkan Bolaç katıldı.

Katılımın yoğun olduğu panelde açılış konuşmasını Erenler Cemevi gençliğinden Sevtap Amagur yaptı. Eğitimciler ve eğitim şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ardından kısa bir konuşma yapan Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Selçuk, geç kalmış olan bu panelin zorunlu bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Ardından söz alan moderatör Eren Ertin, tablonun he zamankinden daha karanlık bir tablo olduğunu belirterek OHAL ve KHK’lere karşı çıkarak içinde bulunulan karanlığın dağıtılması gerektiğine vurgu yaptı.

EĞİTİMDEKİ 5 TEMEL SORUN

Ertin’in ardından söz alan Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, eğitimle ilgili beş temel sorunu belirlediklerini söyleyerek bu sorunları şöyle sıraladı:

-Eğitim emekçilerinin iş ve yaşam koşulları
-Eğitim yatırımlarına bütçe
-Müfredat
-Sınav sistemi
-Okul öncesi eğitim

“EĞİTİM SİSTEMİ HİÇBİR ZAMAN LAİK OLMADI”

Hükümetin eğitim politikalarındaki tercihi ve bunları tüm itirazlara rağmen dayatmalarının toplumun geleceğini tehdit ettiğini ifade eden Tolu, hükümetin eğitim sisteminde sürekli yapmaya çalıştığı şeyin eğitimdeki laikliği bozmak olmadığını, zaten eğitim sisteminin hiçbir zaman laik olmadığını kaydetti.

“ÇOCUKLAR BİAT KÜLTÜRÜYLE YETİŞTİRİLİYOR”

Eğitim sisteminde birden bire yapılan değişikliklerin aslında planlı ve programlı bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Tolu, TEOG’un ardından getirilen yeni sisteme de değindi.

Yeni sistemde sadece bir grubun sınava girerek düzeyi iyi okullara gönderileceğini, geri kalanların ise adrese dayalı sisteme göre evine en yakın okula gönderileceğini ve evlere en yakın okulların da İmam Hatipler ve Meslek liseleri olduğunu kaydeden Tolu, çocuklarını İmam Hatiplere göndermek istemeyenlerinse özel okullara mecbur bırakıldıklarını ve şuanki eğitim sisteminde çocukların biat kültürüyle yetiştirildiğini belirtti.

“EĞİTİM TEK BAŞINA ÖĞRETMENLERİN İŞİ DEĞİL”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli vakıflarla imzaladığı protokollere de değinen Tolu, devlet okullarında sınıflara İHH’ya yardım toplamak amacıyla kumbaralar koyduklarını, zaten okula 2 lirayla gelen öğrencilerden bunun 1 lirasını o kumbaralara atmalarını istediklerini ve buna karşı çıkan öğretmenlere de soruşturma açtıklarını vurguladı.

Bu İHH projesinde “Vicdanlı insanların vicdanına seslenerek kendi gemilerini yürütüyorlar” diyen Tolu, eğitimin tek başına öğretmenlerin işi olmadığını, velilerin de öğretmenlerle birlikte bu sisteme karşı mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

“EĞİTİM SİSTEMİ YAPBOZA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Tolu’nun ardından söz alan Avukat Efkan Bolaç, OHAL rejiminde kırmızı çizgi denilen tüm çizgilerin üstüne defalarca basarak geçtiklerini belirtti. Hükümetin kendi istediği yasaları geçirmek için meclisi baypas ettiğini ifade eden Bolaç, eğitim sisteminin tam anlamıyla yapboza dönüştürüldüğünü ve cahilin ferasetine güvenerek bir sistem oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.

“OHAL REJİMİ OLAĞAN HALE GETİRİLDİ”

Bu sistemde hukuki olarak hiçbir şey yapılamayacağını söyleyen Bolaç, gerici eğitim sistemine karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini, OHAL rejiminin olağan hale getirildiğini ekledi.

Panelin ardından sanatçı Vedat Baran’ın katıldığı bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak