Alevi Haber Ajansi

Yüksel Caddesi’nde 6 gözaltı

PİRHA -Yüksel Caddesi’nde  İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen gruba, izin vermeyen polis, eylemcilere müdahale ederek 6 kişiyi gözaltına aldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 263’üncü gününde devam etti. Gülmen ve Özakça’nın destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 383’üncü gününü geride bıraktı.
Yüksel Caddesi’nde abluka altında olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen gruba, polis izin vermedi. Bunun üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler üzerinde “Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açarak slogan attı. Açılan pankartı yırtan polis, eylemcilerden İlker Işık, Perihan Pulat, Nazan Bozkurt, Simge Aksam ve ismi öğrenilemeyen iki kişiyi gözaltına aldı.
Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak