Alevi Haber Ajansi

HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 6. Gününde: Bariyerleri kaldırın, neden korkuyorsunuz?

PİRHA- HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 6. gününde Diyarbakır’da devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), ‘Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım’ sloganıyla Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 6’ncı gününde devam ediyor. Polis ablukası altında devam eden nöbette olan milletvekilleri dün gece de ses çıkarma eylemi yaptı.

“KALDIRIN BARİYERLERİ İSTEYEN GELSİN”

HDP Urfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, 6’ıncı gününde devan eden ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Baydemir, Sabah gazetesinin, ‘Halk HDP’ye sırtını döndü’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları ifade etti:

“Haydi hodri meydan, kaldırın bariyerleri. İsteyen gelsin. Hani halk HDP’ye sırtını dönmüştü? Hadi kaldırın, neden korkuyorsunuz? Hakikatten, halktan korkuyorsunuz. Çünkü sizin burada halka dair hiçbir şeyiniz yok. Buradaki herkes atanmış. Atanmışlar burada, seçilmişler zindanda. Mücadelemizi mutlak suretle bu halkın çocuklarına onurlu bir barışı miras bırakıncaya kadar devam edeceğiz.”

ALANA BAĞLAMANIN ALINMAMASINA TEPKİ

Polis tarafından nöbetin devam ettiği alana bağlamanın alınmamasına tepki gösteren Baydemir “Tamam adaletten korkuyorsunuz, milletten korkuyorsunuz anlıyoruz. Milletin iradesinden korkuyorsunuz. Bu cümbüşten niye korkuyorsunuz? Sazdan korktuğunuz gibi mi cümbüşten korkuyorsunuz. Demirtaş’ın sazından korktuğunuz gibi mi cümbüşten korkuyorsunuz?” dedi.

“EYLEM DEVAM EDECEK”

Eylemin Diyarbakır’da sonlanmayacağını belirten Baydemir, Bayrak İstanbul’a devredilecek. İstanbul bayrağı alacak. Vicdanın sesini yükseltebileceği oranda yükseltecek. O bayrak Van’a teslim edilecek, Van’dan İzmir’e taşınacak. Bu ülkede herkes hür ve eşitçe yaşayıncaya kadar, bu halkın evlatları özgür oluncaya kadar, KHK ile oluşan hak gaspları telafi edilinceye kadar, Sur’daki yıkım duruncaya kadar bu mücadele devam edecek” dedi.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak