Alevi Haber Ajansi

3. Mersin Onur Haftası etkinlikleri başladı

PİRHA- Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, 5 Haziran-11 Haziran tarihleri arasında 3. Mersin Onur Haftası etkinliklerini başlattı.  İlde bulunan bazı sendika ve dernekleri linç kampanyası sonucu bazı etkinliklerin yeri değiştirilirken, konuya ilişkin açıklama yapan etkinlik komitesi, toplumsal barış ve huzuru tehdit edenler, ayrımcılık ve nefreti yaygınlaştıranlardır diyerek, ayrımcılığa karşı duran, temel insan haklarını savunan, eşitlik ve özgürlükten yana herkesi dayanışmaya davet ediyoruz dedi.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nden “5-11 Haziran’da gerçekleştireceğimiz 3. Mersin Onur Haftası-Yürüyüşü islamcı-gerici gruplar tarafından hedef gösterildi. Yapılan tehditlere ve nefret söylemlerine karşı etkinlik tertip komitesi açıklama yaptı.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZİ TALEP ETMEYE, EŞİTLİK İÇİN MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ”

Açıklamayı okuyan komite üyesi Fırat Gedik, “Mersin’de üçüncüsünü düzenlediğimiz Onur Haftası; homofobik, bifobik ve transfobik gruplar tarafından tehdit ediliyor, hedef gösteriliyor” diyerek şunları belirtti:

“Milat gazetesinin nefret söylemi içeren haberinden sonra, İslami analiz internet gazetesinde de hedef gösterildik. Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, Beyza Piliç, MÜSİAD, AGD, Memur Sen, Cihannuma Derneği’nin etkinlik yapacağımız mekânları hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini tespit ettik. Demokratik bir düzen ancak ve ancak ifade ve örgütlenme özgürlüğünün tesis edilmesiyle mümkündür. Bu yıl “Mozaik” temasıyla bir kez daha temel hak ve özgürlüklerimizi talep etmeye, eşitlik için mücadele etmeye kararlıyız.”

“SUÇA ORTAK OLMAYIN!”

“Toplumsal barış ve huzuru tehdit edenler, ayrımcılık ve nefreti yaygınlaştıranlardır” diyen Gedik, “ayrımcılığa karşı duran, temel insan haklarını savunan, eşitlik ve özgürlükten yana herkesi dayanışmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından 3. Mersin Onur Haftası programı dahilinde etkinlikler başlatıldı.

Diren Keser/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak