Alevi Haber Ajansi

İzzet Ter için imza kampanyası başlatıldı

PİRHA- Bingöl’ün Adaklı İlçesi Demiroluk (Tap) köyünde hayvancılıkla uğraşan ve uzun süredir cezaevinde bulunan İzzet Ter’in arkadaşları bir açıklamayla imza kampanyası başlattı.

“Dosyasındaki gizlilik sebebiyle, hangi suç ve ceza iddianemesi ile tutuklu bulunduğundan haberdar değiliz. Bu zamana kadar İzzet Ter’in hiçbir adli suç kaydı yoktur! Tutuklanmasına neden olacak herhangi bir adli suçta işlememiştir. Söylentiler çerçevesinde tek suçu ” İçişleri bakanlığı tarafından, Anayasa kanunları çerçevesinde kurulmuş ve TBMM’de temsiliyet sahibi olan resmî bir siyasi partiye üye olduğudur” denilen açıklamada bir siyasi partiye üye olmanın suç olmadığının da altı çizilmekte.
İzzet Ter’in kendi halinde işiyle uğraştığına tanık olduklarını da ifade eden arkadaşları, İzzet Ter ve ailesinin biran önce bu mağduriyetinin giderilmesi, hiçbir adli hükmü olmadığı için tutukluluğunun kaldırılmasını için Adalet Bakanlığı, Bingöl Valiliği, Adaklı Kaymakanlığının gerekli adımların atmasını istedi.
Arkadaşları İzzet Ter’in serbest bırakılması için açılan imza kampanyasının adresi ise şöyle:

 

https://www.change.org/p/izzet-ter-e-%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BCk?recruiter=554540273&utm_source=share_petition&utm_medium=whatsapp

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak