Alevi Haber Ajansi

Eğitim Sen Mersin Şubesi’nden çağrı: Kadın öğrencilerin güvenliği sağlansın- VİDEO

PİRHA- Mersin Üniversitesi KYK yurdunda kalan kadın öğrencilerin can güvenliğinin olmadığını belirten Eğitim-Sen Mersin Şube Kadın Sekreteri Nermin Karasu, yetkililere seslenerek, “Bize başvuran kadın öğrenciler can korkusu yaşadıklarını söylüyorlar. Yetkililer bir an önce öğrencilerin taleplerini dinlemeli ve güvenli bir kampüs ortamı yaratmalı” dedi.

Mersin’de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu yolunda bir kadın öğrencinin tacize uğraması sonucu başlayan protesto dalgasının yankıları hala sürüyor.

Güvende olmadıkları için sesini duyurmak isteyen kadın öğrencilerin yurt yönetimi ve kolluk güçleri tarafından tehdit edildiği iddia edilmişti. Korkutulan öğrencilerin kendilerine ulaştığını söyleyen Eğitim-Sen Mersin Şube Kadın Sekreteri Nermin Karasu, öğrencilerin güvenlikle ilgili büyük sorunlar yaşadığını kaydetti.

“KADIN ÖĞRENCİLER CAN KORKUSUYLA OKULA GİDİYOR”

Üniversite içinde ve çevresinde çok fazla taciz olaylarının yaşandığına dikkat çeken Nermin Karasu, cezasızlık politikalarıyla birlikte kadına yönelik şiddetin artmasından kaynaklı kadın öğrencilerin korku içinde olduğunu belirtti. Karasu, “Şu an ülkede bütün kadınların yaşadığı temel sorunu 19-20 yaşlarındaki kız öğrenciler hissederek can korkusu taşıyorlar. Çeşitli eylemler yaptılar fakat duyulmaması için her şey yapıldı. Kadın öğrencilerin sesinin duyulmasını istemiyorlar” dedi.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ

Öğrencilerin Eğitim Sen’e ulaşarak yaşadıkları sorunları ve taleplerini kendilerine ilettiklerini söyleyen Karasu, şunları kaydetti:

“Her taraf karanlık, o karanlık yerlerde erkekler araçla kadınları taciz ediyor. Tek başlarına orada yürüyemediklerini, grup halinde hareket ettiklerini söylediler. Yurdun çevresindeki her yerin aydınlatılmasını, kamera takılmasını, daha sık otobüs seferlerinin olmasını istediler. Öğrenci olmayan erkeklerin üniversiteye girdiklerini, kimlik sorgulamasının sağlıklı yapılmadığını ilettiler. Erkekler tarafından çok sık sözlü tacize maruz kaldıklarını belirttiler. Bu tacizlerin önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve kendilerini güvende hissedecekleri bir kampüs ortamı yaratılmalıdır. Yetkililer öğrencilerin sesini engelleyeceğine taleplerini dinleyip çözüm üretmelidirler.”

Fatoş SARIKAYA/ MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak