Alevi Haber Ajansi

Açlık grevindeki Fernas işçilerine polis müdahalesi: 37 gözaltı

PİRHA-Eylemlerini Ankara’ya taşıyan ve açlık grevinde olan Fernas işçilerine polis müdahale etti. 32 Fernas işçisi, 4 Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticisi ve 1 Umut-Sen üyesi olmak üzere toplam 37 kişi gözaltına alındı.

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan ve AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik isimli şirkette, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan işçiler eylemlerini Ankara’ya taşımıştı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası X hesabından yapılan paylaşımda, “Bir madenci kardeşimiz saldırı sonrası fenalaşarak baygınlık geçirdi. Yaklaşık 40 dakikadır hastaneye kaldırılmadan ambulansın yanında bekletiliyor. Yanına gitmemiz ve sağlıklı bilgi almamız engelleniyor” denildi.

37 GÖZALTI

Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren; 32 Fernas işçisi, 4 Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticisi ve 1 Umut-Sen üyesi olmak üzere toplam 37 kişi “Kamu güvenliğini tehlikeye atmak” iddiasıyla gözaltına alındı.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak