Alevi Haber Ajansi

Hukuk meslek örgütleri: Betül Kozağaçlı ve Seda Şaraldı serbest bırakılsın-VİDEO

PİRHA- ÇHD Genel Merkez yöneticisi Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ile Seda Şaraldı’nın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşma öncesi açıklama yapan hukuk meslek örgütleri, avukatların mesleklerini yaptıkları için tutuklanamayacaklarını belirterek, serbest bırakılmalarını istedi. Duruşma, Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı’nın tutukluluk halinin devamına karar verilerek 6 Aralık’a, Av. Seda Şaraldı’nın ise 11 Aralık’a ertelendi. 

Adalet için Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi için Hukukçular, Katılımcı avukatlar, Özgürlükçü Demokratik Avukatlar, Özgürlük için Hukukçular Derneği, Sosyal Hukuk, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, 6 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen polis operasyonu sonucunda haklarında hiçbir delil olmaksızın tutuklanan ÇHD Genel Merkez yöneticisi Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ile ÇHD üyesi Av. Seda Şaraldı’nın görülecek duruşmaları öncesinde İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Duruşma öncesi hukuk meslek örgütleri tarafından yapılan açıklama ve konuşmalarda Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ile ÇHD üyesi Av. Seda Şaraldı’nın, mesleki faaliyetlerinden ötürü tutuklandığına ve avukatların müvekkilleriyle özdeşleştirilmesi yasağına aykırı bir şekilde tutuklandığına dikkat çekilerek, meslektaşlarının bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundular.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, avukatların içeri alınmaması; salonun güvenlik görevlileri ile doldurularak avukatlara yer bırakılmaması ve salon kapılarının kapatılması nedeniyle başlayamadı.

Avukat Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, avukatlarının salona alınmadığı ve yargılamanın aleniyetinin sağlanmaması nedeniyle tüm avukatların içeri alınmadığı sürece savunmasını yapmayacağını söyledi. Avukatlar salonu terk etti.

Yapılan görüşmelerin ardından Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı’nın yargılanmasına başlandı. Mahkeme Av. Vangölü Kozağaçlı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmanın 6 Aralık’ta görülmesini kararlaştırdı. Av. Seda Şaraldı’nın duruşması ise 11 Aralık’a ertelendi.

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak