Alevi Haber Ajansi

İHD Adana Şubesi, faşistler tarafından hedef gösterildi; İHD’den yetkililere çağrı

PİRHA- İHD Adana Şubesi faşist bir grup tarafından hedef gösterildi. Bunun üzerine yetkililere çağrı yapan İHD genel merkezi, “Geçmişten bugüne İHD birçok kez saldırılara uğrasa da insan hakları savunucuları susmadı, susmayacak. Bu saldırı karşısında devletin ilgili birimlerini ve Adana Valiliği’ni gerekli adli ve idari önlemleri almaya çağırıyoruz” dedi.

“Sansasyonel Turan Birliği” adlı telegram grubunda adı pek çok faili meçhul cinayetle anılan Abdullah Çatlı’nın ismi zikredilerek İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana şubesinin adres ve konumu paylaşılarak, üye ve yöneticiler hedef gösterildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İHD Genel Merkezi, kuruldukları günden bu yana 23 üye ve yöneticilerini faili meçhul cinayetlerde kaybettiklerini hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

“İHD kurulduğu günden beri 23 üye ve yöneticisini faili meçhul cinayetlerde kaybetmiştir. İki kez derneğin genel başkanları dernek genel merkezinde silahlı saldırıya uğramıştır. Halen de bu saldırılar devam etmektedir. Halen de bu saldırılar devam etmektedir.

Devletin ilgili birimlerini ve Adana Valiliğini söz konusu telegram grubunu incelemeye, yapılan yazışmaların kimler tarafından yapıldığı ile ilgili gerekli adli ve idari önlemleri almaya, üye ve yöneticilerimizin can güvenliğini sağlamaya ve Adana şubemiz ve çevresinde olası saldırı durumunda tedbir almaya çağırıyoruz.

İnsan Hakları Derneği dün olduğu gibi bugün de insan hakları değerlerini savunmaya devam edecektir. Hiçbir karanlık odak insan haklarını savunmaktan bizi alıkoyamayacaktır.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak