Alevi Haber Ajansi

Alevi toplumunda büyük üzüntü: Turan Eser Alevi örgütlülüğünün emektarı, dost, yoldaş, abi; acımız tarifsiz!

PİRHA- Önceki dönemlerde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı da yapan Alevi aydını Turan Eser, kanser tedavisi gördüğü İsviçre’de Hakk’a yürüdü. Eser’in Hakk’a yürümesi Alevi toplumunda büyük üzüntü yarattı. 

Önceki dönemler Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı da yapan Alevi aydını Turan Eser İsviçre’de Hakk’a yürüdü. Eser akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Eser, Türkiye’de ve İsviçre’de Alevi örgütlülüğüne büyük katkılar sağlamıştı.

Turan Eser’in Hakk’a yürümesi Alevi toplumunda büyük üzüntü yarattı. Eser’in ardından birçok kişi ve kurum mesaj yayınladı;

Alevi Bektaşi Federasyonu: Acımızı ifade edecek söz bulamıyoruz! Alevi örgütlülüğünün emektarı, dost, yoldaş, abi… Önceki dönem genel başkanımız Turan Eser Hakk’a yürüdü. Devri daim olsun.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi: Araştırmacı-Yazar, Yapımcı ve Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörü Turan Eser’in Hakk’a yürüdüğünü paylaşmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Alevilerin eşit yurttaşlık mücadelesinde derneğimizin yönetim kurullarında yer alan, mücadeleci bir kişiliğiyle örnek bir insan olan Turan Eser canımızı yıldızlara uğurlarken, eserleriyle her zaman bizlerle birlikte olacaktır. Yıldızlar yoldaşı olsun.
Şahkulu Sultan Dergahı: Aleviliğin kaynaklarını bıkıp usanmadan büyük bir titizlikle arayan ve bunları bir aydın namusuyla yazmaktan, konuşmaktan, tartışmaktan çekinmeyen değerli Araştırmacı Yazar Turan Eser, Bektaşi deyişiyle, “gözümüzden gönlümüze aktı.” Bıraktığı ışık eksilmesin, devri asan olsun….

İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu: Büyük bir üzüntüyle Araştırmacı-Yazar kimliğiyle tanıdığımız Turan Eser’in Hakk’a yürüdüğünü öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli Turan Eser, Türkiye’de ve İsviçre’de çeşitli Alevi kurumlarında üst düzey görevler almış, Alevi örgütlülüğüne gerek Türkiye’de, gerekse Avrupa genelinde büyük katkılar sağlamıştır. Aleviliğin özünden kopmaması için, erkanlarımızın özüne uygun bir şekilde yürütülmesi adına birçok önemli proje gerçekleştirmiş ve kalıcı, değerli işlere imza atmıştır. Kendisi, her daim Yolumuzun rehberlerinden biri olmuş, toplumsal adalet ve hakikat mücadelesinde büyük bir bilge olarak yanımızda yer almıştır. Devri daim olsun. Eser ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Britanya Alevi Federasyonu: Araştırmacı- Yazar Turan Eser canımız, abimiz bugün vedasını bıraktı. Üzgünüz demek hafif kalır. Alevi hareketi bir değerini daha kaybetti. Umutlarını yazarak, çizerek sesimize ses katarak birleştirenlerdendi. Toplumsal barışı ve hakikati savundu bu uğurda mücadele etti ve kalıcı eserler kazandırdı.
Gittiği her alanda insan ilişkileri, samimiyeti, gülüşü ile tanıyan herkeste iz bıraktı. Çok erken bir veda oldu. Seni çok özleyeceğiz. Hep aklımızda olup, hatırda kalacaksın.
Sevgiyle, saygıyla anıyoruz… Devrin daim, mekanın gönüller olsun.
Eser ailesinin acısını paylaşıyoruz cümle sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu: Yüreğimiz hüzünle doldu… Sevgili Turan ESER Hocamızı kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyoruz. Bu kayıp, sadece Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu için değil, tüm Alevi hareketi ve toplumumuz için derin bir yara açtı. Turan ESER, yaşamını barış, adalet, kardeşlik ve Alevi değerlerine adayan bir canımızdı. Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu bünyesinde büyük emekler vermiş, Alevi toplumu için her daim mücadele etmiş ve bu YOL’da önemli katkılarda bulunmuştur. Bilgisi, cesareti, azmi ve mücadele ruhu, bizlere her zaman örnek olmuştur. Onun bu değerli katkıları asla unutulmayacak ve bıraktığı mirasla YOLumuzu aydınlatmaya devam edeceğiz. Bir yoldaş, bir ağabey, bir kardeş, bir YOL arkadaşı olarak her zaman kalbimizde yaşayacak. ESER ailesine, sevenlerine ve tüm dostlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kıymetli Turan canımız, ışıklar içinde uyusun, yıldızlar yoldaşı olsun.

YOL TV: Araştırmacı-Yazar, Yapımcı ve Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörümüz Turan Eser’in Hakk’a yürüdüğünü paylaşmaktan büyük üzüntü duyuyoruz.

Turgut Öker (AABK Kurucu Başkanı): Sıra bizim kuşağa mı geldi? 93 Madımak katliamı sonrası Basel – İsviçre Alevi örgütlenmesi içinde yer aldı. Avrupa Alevi hareketini bir çatı altında birleştirmeye yönelik çabalarımıza aktif destek verdi. Bir ara Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlık görevini yürüttü. Gençliğinden beri severek yoğunlaştığı eğitim alanında Alevi hareketine düşünsel katkılarda bulundu. TURAN ESER’in cok erken fiziki olarak aramızdan ayrılışının derin üzüntüsü içerisindeyim. Başta eşi Hatice, oğlu Oğulcan olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Hüseyin Mat (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı): Acımız tarif edilemez! Büyük bir üzüntüyle sevgili Turan Eser abimizin Hakk’a yürüdüğünü derin bir kederle öğrenmiş bulunuyorum. Turan Abi, gerek Türkiye’de gerek İsviçre’de çeşitli Alevi kurumlarında üst düzey görevler üstlenmiş, Alevi örgütlülüğüne ve toplumsal dayanışmaya büyük katkılar sunmuş, her zaman yolumuzu aydınlatan değerli bir rehber olmuştur. Özellikle Alevi toplumunun hak, adalet ve eşitlik mücadelesinde büyük bir bilgelik ve azimle yer almış, gerek Türkiye’de gerekse Avrupa genelinde önemli izler bırakmıştır. Toplumsal adalet ve hakikat yolunda daima örnek aldığımız, bir bilge olarak gönlümüzde yer eden Turan Abi, her zaman emeğiyle, mücadelesiyle ve insana duyduğu sevgiyle hatırlanacaktır. Devri daim olsun… Eser ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine sabır diliyor, acılarını yürekten paylaşıyorum. Turan Abi, seni ve bıraktığın değerli mirası asla unutmayacağız.

Cuma Erçe (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı): Sevgili Turan Eser’in Hakk’a yürüdüğü haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Turan Hocam, Avrupa ve Türkiye Alevi örgütlenmesinde üst düzey çok önemli görevler üstlenmiş değerli bir canımızdı. Demokratik Alevi örgütlülüğüne büyük katkılar sunan Turan Eser dostumuz Hak ile Hak oldu. Kahrolası hastalık ile girdiği mücadeleyi maalesef kaybetti. Çok üzgünüm. Devrin asan olsun sevgili dostum. Mekanın gönüller olsun. Seni asla unutmayacağız…

Sevim Yalıncakoğlu: Turan Hocanın don değiştirmesi hepimiz için çok büyük bir kayıp. Gerçekten çok üzgünüm. İnandığın Pirler şefaat eylesin Turan hocam. Devrin Daim olsun.

27. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu: Bir dönem Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığını da yapan, birçok ortak çalışmada görev yaptığımız arkadaşımız Turan Eser’in bu alemden göç eylediğini üzülerek öğrendik. Yolu ışık, devri daim, mekanı ulu Pirlerimizin yanı olsun!

Erdal Kılıçkaya (Alevilerin Sesi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni): Turan Eser bugün saat 16:55 itibariyle Hakk’a yürümüştür. Hepimizin başı sağolsun. Turan Canınızın devr-i daim olsun. Tüm Canları Bazel Cemevi’ne davet ediyoruz.

Çilem Küçükkeleş: Çok erken ve acı bir veda devrin daim, mekanın gülistan olsun!

Yazar Ayhan Aydın: Çok değerli Araştırmacı- Yazar, Alevi örgütlenmesinde emeği olan Turan Eser sonsuzluk alemine göçmüştür.
Çok sevgili canımızın devr-i daim, devr-i asan, yeri gönüller olsun. Nurlarda yatsın. Cümle canların ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Nilgün Mete: Turan abi Alevi aydınıydı. Çok hizmetler yaptı, Yol’a hakimdi. Alevi toplumu için büyük kayıp!

Binali İpek: Turan Eser canımız Hakk’a yürüdü. Ailesine cümle sevenlerine sabır diliyorum. Devri daim olsun. “Hayat bir nefes kadar uzun” Asıl olan bu yaşama anlam katabilmektir. Ansına saygıyla.

Özkan Lafatan: Çok çok üzgünüm. Kelimeler boğazıma düğümlendi. Büyük kaybımız.

Abidin Çetin: Büyük bir üzüntüyle öğrendik ölüm haberini. Avrupa Alevi hareketinde uzun yıllar emek veren, mücadele eden Turan Eser yaşama veda etmiş. Alevi hareketi için büyük bir kayıp. Tüm ailesinin ve yoldaşlarının başı sağ olsun.

Sezgin Kartal: Kalbi ve aklı Aleviler için atan Turan Eser bu dünyadan göçtü. Üreten her insan için çok şey söylenir, konuşulur. Turan Eser için de hep öyle oldu. Her şeyden önce Aleviler için bunca emeği hak defterine yazılsın. Uğurlar olsun Turan abi. Yazdıklarını tartışmaya devam edecek, seni unutmayacağız. Devrin daim, mekanın gönüller olsun. Özlemle…

Yılmaz Tuluk: Bu kadar kötünün içerisinde Neden sen? Alevi örgütlenmesinde emeği olan araştırmacı-gazeteci- yazar Turan Eser bu dünyadan göçtü. Çok üzgünüm. Devrin Daim ola. Seni Unutursam kalbim kurusun.

Yazar/Şair Nadir Sayın: Turan Eser canın Hakk’a yürüdüğünü öğredim. Başta aile fertleri ve yakın çevresinin, Alevi camiasının üzüntülerini paylaşıyor, sabır diliyorum. Turan canın devr-i daim, mekanı gönüller olsun. Her ne kadar kimi düşünsel farklı görüşlerimiz olsa da biz Alevilerin gönüllerimiz insanlığın temellerinde bir ve daimdir. Alevilik nezdinde gönüller kazandığı insanlık değerlerinin ve sevenlerinin yüreğinde saçtığı ışığın sonsuz olması temennimi  iletiyorum.

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz: Turan Eser’i Avrupa’da tanıdım. Güleç yüzlü dost canlısıydı. İsviçre’de Alevi örgütlenmesinde yoğun hizmetleri oldu. Alevi inanç ve ibadetinin özüne uygun çağdaş yorum ve anlatımlarıyla gençlerin önünü açıyordu. Gençlere yönelik çalışmalarda Türkiye’ de ve Avrupa’da büyük emekleri oldu. Kendisiyle onlarca seminer ve söyleşide birlikte olduk, korkusuz yazan bir kalemi zamansız kaybettik. Devri daim olsun, Aile bireylerine ve gönül dostlarına sabırlar diliyorum. Cümle sevenlerinin başı sağ olsun.”

PİRHA/İSTANBUL

İLGİLİ HABER

Turan Eser Hakk’a yürüdü

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak