Alevi Haber Ajansi

2 çocuğu öldürmüştü; Yıldırım ailesi adalet istiyor-VİDEO

PİRHA-Malatya’nın Akçadağ ilçesinde iki çocuğun ölmesine, iki çocuğun da ağır yaralanmasına neden olan 11 yaşındaki çocuğun traktör kullanmasına izin veren babanın, yargı karşısında hesap vermesini isteyen aile, adalet taleplerini yineledi.

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi Çatyol mevkiinde geçen hafta seyir halinde olan 11 yaşındaki K.A. yönetimindeki traktör kontrolden çıkarak yol kenarında oynayan çocukların arasına dalmıştı. Araç bir evin duvarına çarparak durabilirken, kazada 4 çocuk yaralanmış; yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, ancak tüm müdahalelere rağmen Ada Yıldırım (7) ve Zelal Yıldırım (11) kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişti.

Kazanın ardından kaza yapan 11 yaşındaki K.A.’nın trafik polisi babası B.A’nın gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Davada geçen sürede herhangi bir ilerleme yaşanmazken, yaşamını yitiren iki çocuğun ailesinin gözyaşları dinmiş değil.

PİRHA mikrofununa konuşan Zelal ve Ada’nın nenesi İnsaf Şakar, annesi Nurcan Şakar Yıldırım, babası Erkan Yıldırım, yaşadıkları acının adaletle son bulacağını dile getirdiler.

“HİÇBİRŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMALARINI KABULLENEMİYORUM”

Olay’ın yaşandığı ilk günden itibaren çocuğun ve baba B.A’nın serbest bırakılmasının, sonrasında ise günlük yaşamlarına devam etmelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Nene İnsaf Şakar, çocuğun traktörü bilerek torunlarının üzerine sürdüğünü söyledi.

“ADALET YERİNİ BULSUN”

Zelal ve Ada’nın annesi Nurcan Şakar Yıldırım, çocuklarının ölümünün üzerinden 52 gün geçtiğini, katiller elini kolunu sallayarak dolaştığına dikkat çekerek, adaletin yerini bulmasını ve katillerin tutuklanmasını istedi.

“BU BİR KAZA DEĞİL, CİNAYETTİR

Çocuklarını kaybeden baba Erkan Yıldırım, ebeveynlerin defalarca uyarılmasına rağmen, dikkate alınmadığını aktararak, “Olayın yaşandığı günün öncesinde, kaynımın müdahalesi olmasa kendi kardeşini ezecekmiş. Bu yaşananlara ve uyarılara rağmen baba B.A., “Aslan oğlum sen yaparsın” diyerek, bu uyarıları duymazlıktan geldi. Ben bu insanın akıl sağlığından şüpheleniyorum. Bir insan çocuğuna bunu yapamaz, yapmamalı. Bu bir kaza değil, cinayettir” diyerek adaletin bir an önce işletilip, sorumluların gerekli cezayı alması çağrısında bulundu.

PİRHA/MALATYA

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak