Alevi Haber Ajansi

Eğitim-Sen Dersim Şubesi: Öğrencilerimizin geleceği için eğitim alanlarını savunuyoruz-VİDEO

PİRHA-Eğitim-Sen Dersim Şubesi, Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltılmasına tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin bir kısmının, camiye ait olduğu iddiasıyla yıkılarak okuldan alınması, öğrencilerimizin eğitim hakkını ve güvenliğini tehdit eden tehlikeli bir girişimdir. Munzur Ortaokulu velileri, öğretmenleri ve kentin demokratik kitle örgütleri olarak bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” denildi. 

Dersim’in Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin bir kısmı bitişiğindeki cami bahçesinin arsasına geçtiği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde daraltılarak müftülük talebiyle yeniden düzenlendi.

Eğitim-Sen Dersim Şubesi, Dersim’deki Munzur Ortaokulu’nun bahçesi, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltılmasına tepki göstererek Munzur Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Sekreteri İlhan Öner, okudu. Açıklamada, ‘Öğrencilerimizin geleceği için eğitim alanlarını savunuyoruz’ pankartı açıldı.

“ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİKLERİ HİÇE SAYILMAKTADIR”

Eğitim alanlarını ve öğrencilerin güvenliğini savunduklarını belirten İlhan Öner, “Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin bir kısmının, camiye ait olduğu iddiasıyla yıkılarak okuldan alınması, öğrencilerimizin eğitim hakkını ve güvenliğini tehdit eden tehlikeli bir girişimdir. Munzur Ortaokulu velileri, öğretmenleri ve kentin demokratik kitle örgütleri olarak bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Müftülük, yaz tatili sırasında hiçbir bilgilendirme yapmadan iş makineleriyle okul duvarını yıkarak hem öğrencilerin güvenliğini tehlikeye atan hem de eğitim alanını daraltan bir adım atmıştır. Bahçenin bir kısmının cami alanına dâhil edilmesi, öğrencilerin oyun ve spor alanlarını kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda onların güvenliğini riske atmaktadır. Zaten yetersiz olan okul bahçesi, bu müdahaleyle daha da küçültülmüştür. Bu durum, öğrenciler için kazalara yol açabilecek tehlikeli bir ortam yaratmaktadır. Müftülüğün bu sorumsuz tavrı, yaklaşık 300 öğrenciyi güvenliksiz ve yetersiz bir alana hapsederek onların fiziksel gelişimlerini ve güvenliklerini hiçe saymaktadır” dedi.

“OKUL BAHÇESİ ÖĞRENCİLERİMİZE GERİ VERİLMELİDİR”

Okullarda yeterli oyun alanlarının olması çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimleri için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Öner, ” Munzur Ortaokulu bahçesinin daraltılması, öğrencilerin spor yapma, dinlenme ve sosyal etkileşim imkânlarını ciddi şekilde kısıtlamaktadır. Ders aralarında rahatlayacak alan bulamayan öğrenciler, bu durumdan olumsuz etkilenecek ve eğitim performansları düşecektir. Bu yalnızca fiziksel bir daralma değil, çocuklarımızın geleceğine yönelik bir tehdittir. Öğrencilerimizin geleceğini, eğitim haklarını ve güvenliğini savunmak bizim için en öncelikli konudur. Öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamına sahip olma hakkı, müftülüğün ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumsuz kararlarıyla ellerinden alınamaz. Güvenli ve sağlıklı bir eğitim alanı için yıkılan duvar acilen eski yerinde yeniden inşa edilmeli ve okul bahçesi öğrencilerimize geri verilmelidir. Aksi takdirde yaşanacak olumsuzluklardan müftülük ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olacaktır. Çocuklarımızın geleceği için eğitim alanlarına hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

İLGİLİ HABERLER:
-Dersim’de okul bahçesine cami ayarına tepki: Öğrencilerin hayatını etkiliyor-VİDEO
-Kordu: Okul ile camiyi yan yana inşa etmek tesadüf değil; inancımıza Sünni aklı dayatıyorlar
-Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltılması Meclis gündemine taşındı

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak