Alevi Haber Ajansi

KESK’li kadınlar Ankara’da 8 Martı selamladı

PİRHA-KHK ile görevlerinden ihraç edilen KESK’li kadınların her hafta Cumartesi günü 14.00-16.00 arası Kızılay Sakarya Caddesinde gerçekleştirdiği oturma eylemi bu hafta da gerçekleşti.

Referandum ve 8 Mart kadınlar gününe dair değerlendirmeler yapan KESK’li kadınlar “Biz kadınlar OHAL’e ve KHK’lara boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz” diyerek direnişlerini sürdüreceklerini belirtiler.

Her hafta gerçekleştirdikleri eylemde kadınlar bu hafta 8 Mart’ı selamladı. “OHAL ve KHK’lara karşı 8 Mart aydınlığı ile direniyoruz” pankartı arkasında bir araya gelen kadınlar sık sık “Jin jiyan azadi” ve “OHAL’e boyun eğmeyeceğiz” sloganları attı. Ayrıca eylemde ihraç edilen kadınlar, “Geri döneceğiz” yazılı tişörtler giydi.

Etkinlikte KESK Eş Genel Başkanı Şaziye KÖSE iktidarın kadın bakış açısını eleştiren ve sorunların kaynağı olduğunu belirten bir konuşma yaptı.

Ankara Kadın Platformu’ndan Betül Taşar, ise “Kadınlar olarak 8 Mart direniş ruhuyla, bir kez daha yaşamlarımız üzerinde kurulmak istenen erkek egemen tahakkümüne ‘hayır’ diyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi ile halaya duran kadınlar coşkulu zılgıtlar, ve sloganlarla eyleme son verdi.

HABERİN VİDEOSU

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak