Alevi Haber Ajansi

Ayten Kordu: Okullar, kolluk güçleri tarafından ziyaret edilerek baskı altına alınmak isteniyor

PİRHA-Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Dersim’in Mazgirt ilçesinde bulunan ilkokul ve ortaokullarındaki öğrencilere ‘Jandarma Çocuk Dergisi’ dağıtmasına tepki gösteren DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, “Okulları kolluk güçleri ile ziyaret etmek çocukları, öğretmenleri ve toplumu güvenlikçi politikalar ile baskı altına almak demektir” dedi.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin ilk gününde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Dersim’in Mazgirt ilçesinde bulunan Bulgurcular İlkokulu/Ortaokulu, Göktepe İlkokulu/Ortaokulu ve Akpazar İlkokulu/Ortaokulu ziyaret edilerek öğrencilere “Jandarma Çocuk Dergisi” dağıtıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Dersim’in Mazgirt ilçesinde bulunan ilkokul ve ortaokullarındaki öğrencilere ‘Jandarma Çocuk Dergisi’ dağıtmasına tepki gösterdi.

“EĞİTİM SİSTEMİ KARARTILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Yeni eğitim öğretim döneminde çok sayıda eşitsizliğin yaşandığı bir ortamda ciddi sorunlarla başladığını belirten Ayten Kordu, “Defalarca değiştirilen eğitim müfredatı bu yıl da “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adlı yeni müfredatla bilimsel ve laik eğitimden uzak AKP iktidarının ideolojik asimilasyon politikalarıyla eğitim sisteminin karartılmaya çalışıldığı bir eğitim sistemi hayata geçirilmek isteniyor. Okulların ihtiyaçları öğrencilerin aileleri tarafından karşılanıyor, devlet sorumluluğunu yerine getirmiyor. Devletin bütçesi eğitime değil de savunmaya ayrılıyor. Türkiye’deki eğitim sisteminde anadilde eğitim ve inanç özgürlüğü yok zorunlu din dersleri bunun en somut halidir. Eğer bir toplumun farklılığı yok sayılmaya devam edilirse ve tekçi bir eğitim sistemi inşa edilirse Narin Güran gibi pek çok çocuk katledilmeye devam edilecek. Biz eğitim sisteminin geleceğinin nasıl karartmaya çalıştıklarını biliyoruz o yüzden buna ilişkin mücadelemizi bütün kurumlarla yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

“AKP İKTİDARI ÖĞRENCİLERİ KENDİLERİNE GÖRE DİZAYN ETMEK İSTİYOR”

Öğrencilerin bir öğün yemeğine bile göz diken AKP iktidarı şimdi de güvenlikçi politikalarla öğrencileri kendilerine göre dizayn etmek istediğini vurgulayan Kordu, şunları dile getirdi:

“Eğitim öğretim döneminde okullara kolluk kuvvetleriyle girip “güvenlik  eğitimi” adı altında güvenlik sağlama değildir. Bu yaklaşım tamda sistemin kendine göre toplum yaratma ve şiddetin topluma nüfuz ettirilmek istenmesinin resmidir. Okulları kolluk güçleri ile ziyaret etmek çocukları, öğretim üyelerini, toplumu güvenlikçi politikalar ile baskı altına almak demektir. Çocuklar ile birlikte yaşam arzumuz doğasına, kültürüne, anadilleriyle, topluma ve insanlığa, özgür bireyler yaratılmasına dönük olmalıdır. Bilimsel, eşitlikçi, özgürlükçü bir eğitim sistemi mutlaka sağlanmalıdır. Bu hepimizin sorumluluğudur ve bu konuda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak