Alevi Haber Ajansi

Yıllardır çocukları için mücadele etti; 78 yaşındaki Kemal Gün tahliye edilmedi -VİDEO

PİRHA-Telefonunda, Dersim’de örgüt militanı oldukları iddiasıyla öldürülen çocuklarının fotoğrafı olduğu için tutuklanan 78 yaşındaki Kemal Gün’ün yargılandığı davanın duruşması 5 Kasım’a ertelendi. Kemal Gün, öldürülen, tutuklanan çocukları için yaptığı mücadeleyle tanınıyor. 

Şubat 2024’te tutuklanan ve şu anda Sincan Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 78 yaşındaki Kemal Gün’ün yargılandığı davanın duruşması Çağlayan Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kemal Gün, ‘evinde çıkan kitaplar’ , ‘2016 yılında Dersim’de öldürülen çocukları Cihan Gün ve Murat Gün’ün fotoğraflarının telefonunda çıkması’ , ‘Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ın fotoğraflarının bulunması’ ve ‘2 gizli tanığın TAYAD üyesi beyanları’ suçlamalarıyla yargılanıyor.

Duruşmaya Kemal Gün‘ün kızı PSAKD Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Ferhat Aktaş ve PSAKD Zeynep Yıldırım Cemevi yöneticileri destek verdi.

Davada, Kemal Gün’ün avukatı Doğa İncesu hazır bulundu. Kemal Gün ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Sincan Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlandı.

“ÖRGÜT ÜYESİ DEĞİLİM, TAHLİYEMİ İSTİYORUM”

Örgüt üyesi olmadığını söyleyen Kemal Gün, “Tanıdığım kişileri Pir Sultan Abdal Cemevi’nden tanıyorum. Telefonumda fotoğrafları çıkan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın avukatları, Cihan Gün ve Murat Gün ise benim çocuklarım. Evimdeki kütüphanemde yaklaşık 200 civarında kitap vardı, bunlardan bazıları alınarak suçlama konusu yapıldı. Tahliyemi istiyorum” dedi.

“ÖRGÜTSEL FAALİYETE İLİŞKİN HERHANGİ SOMUT BİR TESPİT YOK”

Kemal Gün’ün avukatı Doğa İncesu ise şunları dile getirdi:

“Kemal Gün 78 yaşında ve birçok sağlık sorunu yaşayan bir insan. Hakkında TAYAD üyesi dışında bir beyan ve müvekkilimizin örgütsel faaliyetine dönük herhangi bir somut tespit yok” diye belirtti.

Mahkeme heyeti, kaçma şüphesini gerekçe göstererek 78 yaşındaki Kemal Gün hakkında tutukluluğunun devamına kararı vererek duruşmayı 5 Kasım’a erteledi.

“BABAM BANA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN 8 AYDIR TUTUKLU”

Davanın ardından konuşan Kemal Gün’ün kızı ve PSAKD Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün, “Babam Kemal Gün 78 yaşında ve yine bir adaletsizliğe uğradı. Verilen karar Alevilere saldırıdır. PSAKD Zeynep Yıldırım Cemevi başkanı olduğum için hukuksuzca tutuklanmıştım, babam da bana sahip çıktığı için 8 aydır tutuklu. Ülkede adaletsizlik var, babam tahliye edilmedi” diye konuştu.

PİRHA/İSTANBUL

İLGİLİ HABERLER:
-Beyhan Gün ve Şimal Deniz’in ailesinden açıklama: Kızlarımızla ilgili bilgi alamıyoruz-VİDEO
-‘Kızım Beyhan Gün 5 aydır hücrede, 10 Ocak’ta duruşmasına herkesi bekliyorum’-VİDEO
-Tutuklu Cemevi Başkanı Beyhan Gün’ün babası Kemal Gün, açlık grevine başladı-VİDEO
-‘Beyhan Gün’ün tutuklu olması AKP iktidarının Alevilere saldırısının bir parçası’-VİDEO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak