Alevi Haber Ajansi

Cezaevi ‘Telefona çıkmak istemiyor’ demişti, Bozkurt o sırada darp edilmiş!

PİRHA- Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde çeşitli işkencelere maruz kalan tutuklu Abdulkadir Bozkurt’un ailesiyle telefonda görüşmek istemediği söylenmişti. Abi Serdal Bozkurt, kardeşinin o gün iki kez darp edildiğini ve parmaklarının kırıldığını belirtti.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Abdülkadir Bozkurt adlı tutuklu, cezaevi müdürü, başgardiyan ve psikolog tarafından ölümle tehdit edildiğini, “kuş kafesi” olarak adlandırılan bir hücreye konulduğunu ve burada çıplak işkenceye maruz kaldığını ailesine aktarmıştı. Ailesiyle son görüşmesinde “Beni öldürebilirler” diyen Bozkurt, cezaevi yetkililerinin iddialarına göre haftalık telefon görüşmesine çıkmak istemedi. Bunun üzerine endişelenen aile, avukata bilgi vererek cezaevine gidilmesini talep etti.

BOZKURT’UN PARMAKLARI KIRILDI

Cezaevinde Abdülkadir Bozkurt ile görüşen avukat, Bozkurt’un telefon hakkının gasp edildiğini ve darp edildiğini öğrendi. Avukat ve Bozkurt’un görüşmesini aktaran abi Serdal Bozkurt, “Kardeşimin bizi arayacağı gün, yani 22 Ağustos’ta 10.55 ve 11.45 saatlerinde iki kez darp olayı olmuş. Kardeşimi kameraların önünde yaklaşık 10 gardiyan darp etmiş. Parmaklarında kırıklıklar ve vücudunda morluklar tespit edilmiş” dedi.

Abi Bozkurt, saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Fatoş SARIKAYA/ MERSİN

İLGİLİ HABER:

1 metrekarelik kafese konulduğunu, ölüm tehdidi aldığını söyleyen tutukludan haber alınamıyor

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak