Alevi Haber Ajansi

TBMM, Can Atalay için olağanüstü toplandı

PİRHA- TBMM Genel Kurulu, TİP’ten Hatay milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen ve AYM kararına rağmen cezaevinde tutulan Gezi hükümlüsü Can Atalay’ın durumunu görüşmek için olağanüstü toplandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda TİP Hatay milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantı başladı.

Muhalefet partilerinin ortak dilekçesinin ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Görüşmeye muhalefet partilerinin genel başkanları da katıldı. Ayağında basit bir kırık oluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Genel Kurul’u takip ediyor.

Elektronik yoklamanın bitmesini kuliste bekleyen AKP milletvekilleri, yoklama tamamlanınca Genel Kurul salonuna girdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası kapsamında hapis cezası verilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna hükmetmişti. Kararın gerekçesinde, “Hukuken var olmayan işlem ile ilgili söz konusu talebin incelenebilmesine imkan bulunmadığı” ifade edilmişti.

Kararın ardından Atalay’ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye için başvuruda bulundu. Atalay da mahkeme kararına dikkat çekerek, tahliyesini ve milletvekilliğinin yeniden tanınmasını talep etti.

Bu arada, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler TBMM’de Can Atalay oturumu öncesi açıklamalarda bulundu. AYM’nin kararının Anayasa’ya aykırı olduğunu öne süren Güler, “Ortada hukuk zemininde değerlendirilecek bir karar yok” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak