Alevi Haber Ajansi

‘Hayır için bizim üç milyon tane sebebimiz var’

PİRHA – HDP bugün İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı yaptığı toplantıyla ‘Hayır’ kampanyasının tanıtımını yaptı. Toplantıda, İstanbul’da Filiz Kerestecioğlu, İzmir’de Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır’da ise Leyla Güven konuştu. 

İstanbul Levet’te bulunan Dedeman Otel’de gerçekleşen toplantıya birçok HDP Milletvekilileri, sanatçılar, yöre dernekleri, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak yapılan basına açık toplantıda sinevizyon gösterimleri yapıldı.

“BU TOPLANTIDA HAYIR OYU ÇIKMIŞTIR”

İlk olarak İzmir’de konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuştu. Önder,”Bu toplantıda ‘Hayır’ oyu çıkmıştır. Halklar bunu kutlamaya başladı, ama daha onların haberi yok. Bırakın ayılmasınlar. 16 Nisan’da anlasınlar” dedi.

“GİDEN ARKADAŞLARIMIZA ŞEREF BORCUMUZ VAR”

İki kişinin yan yana gezmesinin infaz edilme sebebi olduğunu kaydeden Önder “Direnen arkadaşlarımız zulmün netice alamayacağını onlara hayatlarıyla öğrettiler. En başta bunun için ‘Hayır.’  Çünkü giden kardeşlerimize şeref borcumuz var. Onlar ‘Evet’ için bir neden söylüyor. Bizim üç milyon tane sebebimiz var” şeklinde konuştu.

“AKP ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEDİ”

HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ‘hayır buluşması’na HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Ahmet Yıldırım, Nadir Yıldırım, İmam Taşcıer, Mahmut Toğrul, Ziya Pir ve Alican Önlü’nün yanı sıra DBP, DTK, TJA yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Diyarbakır’da konuşan HDP Milletvekili Leyla Güven de Kürt sorununun demokratik çözümü mevcutken AKP’nin oyalama politikalarıyla ülkeyi daha çok kaosa sürüklediğini kaydetti.

Güven, Kürt kadınlarının hayır demek için bir çok nedeninin olduğunu kaydetti. Güven “Taybet ana için, Ekin Van için, Cemile için kimse evet dememizi beklemesin. Kürtler hayır diyor boykot tarzı söylemler gerçeği yansıtmıyor. Halkların kardeşliği, kadın özgürlüğü için hayır diyoruz” dedi.

Türkiye’nin iç ve dış politikada hak ettiği yerde olmadığını belirten Güven, “Tam bir krizle karşı karşıyayız. Buna rağmen AKP kriz yokmuş gibi göstererek halkların gözünü boyamaya çalışıyor” dedi.

“ÜLKENİN GERÇEK MAĞDURLARI ALANLARA İNECEK”

AKP döneminde kadın sorununun, işsizliğin tavan yaptığına vurgu yapan Güven,”15 yıl boyunca mağduriyet politikalarıyla iktidarda kalmayı başardılar. Ama şimdi bu ülkenin gerçek mağdurları alanlara inecekler” şeklinde ifade etti.

Konuşmasında Alevilere yönelik yapılan manipülasyonlara da değinen Güven “Aleviler ‘Hayır’ diyerek onlara cevaplarını verecekler” dedi.

“BOYKOTUN ‘EVET’ DEMEK OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Güneydoğuda yayılan boykot söylemlerine ilişkin de konuşan Güven “Bunlar bilerek yapılıyor. Biz boykotun ‘Evet’ demek olduğunu biliyoruz. Kürdistan’da boykot yok. En basta Kürdistan ‘Hayır’ diyor” dedi.

“GELECEK KARANLIĞI HERKES GÖRÜYOR”

İstanbul’da konuşan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise Türkiye’de yaşananları George Orwel’in 1984 romanına benzeterek, “Bu anayasayla birlikte gelecek karanlığı herkes görüyor. Bu karanlığa karşı ilk ‘Hayır’ bu yapraklardan gidecek” şeklinde vurguladı.

“RÜZGAR HAKİKATTEN YANA DÖNÜYOR” 

İktidarın isteğinin her şeyi tek elde toplamak olduğunu belirten Kerestecioğlu, “Anayasada kadınların, LGBTİ’lilerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Alevilerin özerk üniversite isteyen akademisyenlerin, gazetecilerin, ekolojistlerin sözü olmayacak m? Buna mahkum muyuz? ‘Hayır’ Bu halk size niye ‘Evet’ desin. Artık rüzgar haktan ve hakikatten yana dönüyor” diye ifade etti.

HDP’nin referandum klipleri izletildi. Coşkulu geçen toplantıda Pınar Aydınlar, ‘Özgürlük Mahkumları’ türküsüyle halkı coşturdu.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak