Alevi Haber Ajansi

‘OHAL koşullarında referandum dayatmadır’

PİRHA – 16 Nisan’da yapılacak olan referandum sürecine ilişkin, Demokratik Alevi Derneği İzmir Eş Başkanı Hüseyin Ozan değerlendirmelerde bulundu. Ozan, Olağanüstü koşullarda yapılacak referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacağını söyledi.

PİRHA’ya konuşan DAD İzmir Eş Başkanı Hüseyin Ozan, olağanüstü koşullarda yapılan referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini söyleyerek, “Bu bir dayatmadır. Bunu bir gasp süreci olarak değerlendiriyoruz, bizim açımızdan bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Hüseyin Ozan, ülkenin ihtiyacının yeni bir rejim, daha merkezi bir rejim olmadığına dikkat çekerek, “Bu ülkenin farklı toplumsal, farklı dil gerçeklikleri ve inanç kimlikleri var. Tamamı bu ülkenin sahibi ve ülkenin hakikatleridir. Tek tipçi bir dayatmayla, daha da otoriterleşen daha da merkezileşen bir yapıyla bütün halklarımız açısından bir gelecek söz konusu olamaz” diye konuştu.

“BU ÜLKE YILLARDIR ÇOK AĞIR ŞİDDET KOŞULLARI YAŞIYOR” 

“Şiddet temelinde ülkeye bir deli gömleği giydirildiğini düşünüyorum” diyen Hüseyin Ozan, “Bu ülke on yıllardır zaten çok ağır şiddet koşulları yaşıyor, antidemokratik uygulamalar nedeniyle sayısız insanın canı yanmıştır. ” dedi.

“RIZAYA DAYALI YAŞAM KURMAK İSTİYORUZ”

Ozan, “Halkların, inançların devlet tarafından saygıda kabul görmesi gerekiyor ki rızaya dayalı bir yaşam kurulabilsin. Bugün yaşanan bu kanlı süreçler son bulabilsin” ifadesinde bulundu.

“İnşa edilecek yeni yapıyla tam aksine çelişkiler derinleşecek, çatışmalar derinleşecek ve bu ülkenin insanlarının canı yanacak” diyen Ozan, “Bu bağlamda buna bizim rızamız söz konusu değildir. Uzun bir tarihten beri yok sayılan biz Alevilerde bu yeni süreçten çok fazla etkileneceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“DEMOKRATİK BİR GELECEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Toplumsal varlığımızın çok daha tehlikeye düşeceğini, daha büyük sorunlar ve yeni acılar yaşanacağını söyleyen Ozan, “Demokratik bir geleceğe ihtiyacımız olduğunu belirtiyoruz. Bu sebeple biz ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi.

DAD İzmir Eş Başkanı Hüseyin Ozan, kendi bulundukları alanda çalışmalar yürütüp insanları bilgilendirdiklerini kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

Haberin Videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak