Alevi Haber Ajansi

‘Yüzde 68 engelli Mustafa Yaşar serbest bırakılsın’-VİDEO

PİRHA – 645. F Oturması’nda yüzde 68 engelli ve halen Marmara 5 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan hasta mahpus Mustafa Yaşar’ın sağlık durumu paylaşıldı.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’nun hasta mahpuslara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği F Oturması’nın 645. Haftasında halen Marmara 5 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan hasta mahpus Mustafa Yaşar’ın sağlık durumuna dikkat çekildi.

Basın metnini komisyon adına Ferit Barut okudu.

“İLAÇLARI VERİLMİYOR”

Açıklamada yüzde 68 engelli hasta mahpus Mustafa Yaşar’ın Wernicke Korsakoff Sendromu, KOAH ve Sedef hastası olup, sağlık sorunları nedeniyle hapishanede yaşamını sürdürmesinin mümkün olmadığına kanaat getirilerek serbest bırakıldığına sağlık durumunda bir iyileşme olmamasına rağmen, 2015-2018 yılları arasında yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davada verilen 1 yıl 6 ay 22 günlük hapis cezasının onaylanması üzerine, 8 Temmuz’da tutuklanarak yeniden tutuklandığına dikkat çekildi. Düzenli kullanması gereken ilaçları verilmediği için sağlığı kısa sürede daha da bozulan Yaşar’ın hapiste tutulmasının yaşamına tehdit haline geldiği de söylendi.

AVUKAT TUNCER: BAŞVURULARDAN SONUÇ ALINAMADI

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı:

“Mustafa Yaşar’ın dava konusu paylaşımlarının bildiği, birlikte yargılandığı veya 16 yıllık mahpusluk hayatında hapiste tanıdığı hayatını kaybeden arkadaşlarına dair paylaşımlar olduğunu ve  verilen cezanın hukuken dayanaksız olduğunu ifade eden Mustafa Yaşar’ın avukatı Gülizar Tuncer; mevcut yasal düzenlemelere göre,  verilen cezanın yaklaşık altı ayını tutuklu olarak geçiren Mustafa Yaşar’ın cezasının “denetimli serbestlik” kapsamında değerlendirilerek serbest bırakılması gerektiğini ancak denetimli serbestlik ve “cezanın infazının sağlık nedeniyle ertelenmesi” kapsamında yapılan başvurulardan halen bir sonuç alınamadığını belirtmiştir.

“CEZAEVİ, SAĞLIK VE YAŞAMINA AĞIR TEHDİT OLUŞTURUYOR”

Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin 2006 tarihinde verdiği rapora göre %68 oranında engellilik durumu olan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) gözetiminde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinde nörolojik sorunları ve KOAH hastalığına ilişkin tedavileri devam etmekteyken tutuklanan Mustafa Yaşar’ın, hapishane koşullarında yaşamını sürdürmesinin  mümkün olmadığını belirten avukatı, hapishaneye götürdüğü ilaçlar alınmadığı için tedavisi engellenmekte olan Mustafa Yaşar’ın yaşayacağı sağlık sorunlarına dikkat çekerek, bu durumun geri dönüşü zor sonuçlara yol açacağını belirtmiş, hakkında düzenlenen müddetnameye göre, şartla tahliye tarihi 2025 yılı Şubat ayı olan Mustafa Yaşar’ın, ağır sağlık sorunları nedeniyle, kalan cezasının infazını cezaevinde tamamlamaya zorlanmasının sağlık ve yaşamına ağır tehdit oluşturacağının altını çizmiştir.”

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak