Alevi Haber Ajansi

Fırat, Alevilerin kapısına bırakılan dini içerikli bildirileri Meclis gündemine taşıdı

PİRHA- Amasya’nın Kirazlıdere Mahallesi’nde Alevi ailelerin evlerinin kapısına bırakılan dini içerikli bildiriler Meclis gündeminde. DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Alevilerin kapısına bırakılan dini içerikli bildirileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. 

Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Amasya’nın Kirazlıdere Mahallesi’nde, 7 Temmuz gecesi birçok evin kapısına “hacet namazı” başlıklı bildiri bırakıldı. Hangi örgüte ait olduğu bilinmeyen notta, hacet namazının nasıl kılınacağına dair detaylar yer alıyor.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Alevilerin kapısına bırakılan dini içerikli bildirileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Fırat, soru önergesinin gerekçe bölümünde şunları ifade etti:

“Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Amasya’nın Kirazlıdere Mahallesi’nde, 7 Temmuz gecesi birçok evin kapısına “Hacet Namazı” başlıklı bildiri bırakılmıştır. Hangi örgüte ait olduğu bilinmeyen notta, hacet namazının nasıl kılınacağına dair detaylar yer alıyor. Fotokopiyle çoğaltılmış ve kime ait olduğu bilinmeyen bu dini içerikli bildiri halkı tedirgin etmiştir. ‘Bir tek dilekle mutluluğun kapısını açın’ başlıklı bildiride hacet namazının ne olduğu, nasıl kılınacağı hakkında bilgiler yer alıyor. Bıraktıkları bildirinin altında kesinlikle hiçbir kurum ve kuruluşun isminin yazmadığı görülmüştür.
Amasya’da bir takım dini cemaatler ve vakıfların hedefinde Alevi çocukların var olduğu, yaz aylarında Alevi çocuklarının mahallelerde toplanıp Kur’an kurslarına götürüldüğü, gitmeyenlere ise bildiri dağıtıldığı iddia edilmektedir. Mahalleli, yaşananlardan dolayı oldukça rahatsız ve tedirgindir. Bu bildirileri bırakanların yetkililer tarafından acilen bulunmasını haklarında hukuki işlem yapılmasını talep ediyorlar.”

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, bu bağlamda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

1. Amasya’nın Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Kirazlıdere Mahallesinde, “hacet zamanı” başlıklı bildirinin evlerin kapılarına kimler tarafından bırakıldığı tespit edilmiş midir?
2. Dini içerikli bu bildirinin sadece Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Kirazlıdere Mahallesi’nde ve Muharrem ayının ilk gününde dağıtılmasının sebepleri araştırılacak mıdır?
3. Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Kirazlıdere Mahallesi’nde Muharrem Orucunun ilk gününde dini içerikli bildirinin dağıtılması bir tesadüf müdür?
4. Amasya’nın Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Kirazlıdere Mahallesi’ni gören mobese kameraları incelenmiş midir?
5. Amasya’da bir takım dini cemaatler ve vakıfların yaz aylarında Alevi çocuklarını Kur’an kurslarına götürdüğü iddiaları doğru mudur?

PİRHA/ANKARA

İLGİLİ HABERLER

Evlerinin kapısına dini içerikli bildiri bırakılmıştı; Aleviler bu tacizin aydınlatılmasını istiyor-VİDEO
Amasya’da dinciler Alevilerin evlerine dini içerikli bildiri bıraktı

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak