Alevi Haber Ajansi

İsias Otel için adalet isteyen aileler konuştu: Kamu personellerinin de yargılanmasını istiyoruz-VİDEO

PİRHA-6 Şubat depreminde İsias Otel’de yakınlarını kaybeden aileler adalet arayışlarını sürdüreceklerini dile getirerek, davanın emsal bir kararla sonuçlanmasını talep etti. ‘Rehberler İçin Adalet Platformu’ aileleri, sanıkların en üst düzeyden ceza almaları gerektiğini belirterek, sonuna kadar adalet mücadelelerini devam ettireceklerini söyledi.

6 Şubat Maraş merkezli depremde Adıyaman İsias Otel’de 72 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan otel sahiplerinin ve binaya onay veren yetkili kişilerin davası 12 Haziran’da görülmüştü. Dava sonucuna göre yıkımın ardından başlatılan soruşturmada 5 kişi tutuklandı, 11 kişi hakkında 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘Rehberler İçin Adalet Platformu’ depremde kaybettikleri yakınlarının davasının hızlı bir şekilde sonuçlanmasını dile getirerek İsias Otel binasını projesini onaylayan o dönemin belediye başkanını ve çalışanlarının da yargılanmasını istediler.

“EMSAL KARARLA BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

İsias Otel’de sağ olarak kurtarılan Berna Tanış, sadece kaybedilen 72 insanın değil, kaybedilen tüm canlar için davayı takip edeceklerini belirtti.  Tanış, “Ayrıca davanın emsal bir kararla bitmesini talep ediyoruz. Bundan sonra hiçbir canın, hiçbir ailenin hayatı yanmasın diye yapılacak binalarının önlemlerinin alınarak yapılmasını diliyoruz” diye belirtti.

Depremde eşini kaybeden Burcu Yılmaz, “Bundan önce duruşmada tutukluluğu son bulan kişilerin tekrar tutuklanması yönünde bir kararın çıkmasını istiyorduk fakat 2 kişi tekrar serbest bırakıldı” diye konuştu.

“SÜRECİ DEĞİŞTİREBİLMEK İÇİN BURADAYIZ”

Otel yapıldığı tarihteki yönetimde yer alan kamu personellerinin davaya dahil edilmesini isteyen İrem Aydoğdu ise, taleplerinin olası kastla yargılanmaları, bilinçli taksirle yargılanmaları, en üst düzeyden ceza almaları yönünde konuşarak, “Bizim burada olma sebebimiz bundan sonraki süreci değiştirebilmek adına buradayız. Davamızın sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Özlem Gökçen ise depremde yaşamını yitiren kızı Müzeyyen Gökçen için konuşarak, “72 canımızın sonuna kadar adaletli bir şekilde yargılanmalarını istiyoruz. Olası kastla yargılanmalarını talep ediyoruz. Onlar bizim en değerlilerimizi elimizden aldılar, hayatımızı bitirdiler. Bu işte kimin parmağı varsa yargılansın istiyoruz” dedi.

“BU DAVANIN SONUNA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Deprem olduğu süreçte İsias Otel’de kalan ve enkazdan sağ olarak kurtarılan turist Rehberi Mücahit Doğan da, “Biz arkadaşlarımız için aileler de yakınları için burada olmaya devam edeceğiz. Bu işi sonuna kadar peşini bırakmayacağız. Davamızın Türkiye genelinde emsal bir karar olması ve Türkiye’de bundan sonra yapılacak tüm inşaatlar da temiz bir sayfa açması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Kamber YILDIZ/ADIYAMAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak