Alevi Haber Ajansi

Demokratik Alevi Dernekleri: Gaspçı kayyım politikalarına bir an önce son verilmeli

PİRHA-DAD Genel Merkezi, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki göstererek yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Hakkâri Belediyesi, Hakkâri halkına aittir. Gaspçı kayyım politikalarına bir an önce son verilmelidir” denildi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında süren bir dava ve soruşturma gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanmasına tepki gösterdi.

“HAKKÂRİ BELEDİYESİ, HAKKÂRİ HALKINA AİTTİR”

Yazılı bir açıklama yapan DAD, yeni bir irade gaspı haberiyle güne uyanıldığını belirterek, “AKP-MHP iktidarının 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Van’da yenilemek istediği kayyım siyaseti, halkın direnişine çarpmış ve boşa çıkarılmıştı. Halkın irade beyanından gerekli demokratik dersleri almayan iktidar, bu kez Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ı gözaltına alıp Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atayarak aynı siyaseti sürdürmek istiyor” dedi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Normalleşme tartışmaları ile meşruluk kazanmak isteyen iktidar bloku, bir kayyım rejimi haline gelerek Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’da halkların iradesini gasp etme politikalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Biz Aleviler bu rejimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurduğu Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı aracılığıyla, bizzat Aleviliğe atamak istediği kayyumdan tanıyoruz. İnancımıza yönelik geliştirilen kayyım politikasını kabul etmediğimiz gibi, ülke demokrasisine ve Kürt halkının demokratik iradesine yönelik geliştirilen gaspçı kayyım politikalarını da kabul etmeyeceğiz. Hakkâri belediyesi, Hakkâri halkına aittir. Gaspçı kayyım politikalarına bir an önce son verilmeli ve gözaltına alınan Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış serbest bırakılmalıdır. Tüm canları bir rejim haline getirilen kayyım politikalarını kabul etmemeye ve Hakkâri halkı ile dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.”

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak