Alevi Haber Ajansi

Devrimci önder Hüseyin Cevahir, Dersim’de mezarı başında anıldı-VİDEO

PİRHA-1968 Kuşağının devrimci önderlerinden Hüseyin Cevahir, katledilişinin 53. yılında Mazgirt ilçesine bağlı Şowag (Yeldeğen) Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi’nin (THKP-C) önder kadrosu içerisinde yer alan Hüseyin Cevahir, İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom’un öldürülmesi ardından, İstanbul’da Mahir Çayan ile birlikte saklandıkları evin kuşatılması sonucu polislerle girilen çatışmada 1 Haziran 1971’de hayatını kaybetmişti.

68 Kuşağının önder isimlerinden Hüseyin Cevahir, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Şowag (Yeldeğen) Köyü’ndeki mezarı başında anıldı. Anmaya siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

“DEVRİMCİ YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAMA EDİYORLAR”

Hüseyin Cevahir ve arkadaşlarının büyük bir devrimci gelenek yarattığını vurgulayan Sol Parti Hozat İlçe Başkanı Hıdır Dilekçi, “Onları fikirlerinden soyutlayarak, uğruna mücadele ettikleri düşüncelerinden bağımsız olarak değerlendirmek mümkün değildir. O yüzden Mahir Hüseyin’dir, Hüseyin Mahir’dir onlar DEV-GENÇ’tir. Onlar Türkiye halklarının devrimci yolunun kutup yıldızıdır. Mahirle birlikte Hüseyin Cevahir, Maltepe’de bu ışığı gökyüzüne yükseltiler. Omuz omuza, kardeş kardeşe karanlığa meydan okudular. Mertliğin, dürüstlüğün insana dair en güzel duyguları çıkarsız, pazarlıksız bir biçimde nasıl yaşanabileceğini canları pahasına gösterdiler. Onların mücadele birikimi bugün devrimci yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak