Alevi Haber Ajansi

Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyen emekçilere polis müdahalesi-VİDEO

PİRHA- İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle Taksim’e çıkmak için binlerce emekçi Saraçhane’de bir araya geldi. Polis saldırısı üzerine işçiler direnişe geçti. Bozdoğan Su Kemeri’nin önündeki müdahalede polis plastik mermi ve biber gazı kullandı.

İşçiler, emekçiler iktidarın gerici, baskıcı, emek düşmanı politikalarına karşı ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs için alanlara çıktı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim Meydanı polisler tarafından ablukaya alındı. Taksim’i emekçilere yasaklayan İstanbul Valiliği’nin halkı meydana sokmamak amaçlı koyduğu yasaklar kapsamında, sabahın erken saatlerinde Taksim Meydanı’na çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe’de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı.

Karaköy çevresi ve Galata Köprüsü de kapatılırken Saraçhane’ye polis yığıldı. Her sokak başına polis barikatları konuldu. Saraçhane’deki Bozdoğan Su Kemeri önüne boydan boya ‘polis kemeri’ kuruldu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde binlerce işçi ve emekçi sabahın erken saatlerinde Saraçhane’de bir araya geldi. İşçiler, kortejler eşliğinde Taksim’e yürüyüşe başladı. Saraçhane surlarının önüne polisler kitleye plastik mermiler ve gazla saldırdı.

Saldırıda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

PİRHA/İSTANBUL

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak