Alevi Haber Ajansi

Avcılar’daki Alevi kadınlar: Elbette ki HAYIR diyoruz

PİRHA-Avcılar Demokratik Alevi Derneği’nin düzenlediği dayanışma gecesine katılan Alevi kadınlar haklarımızı elimizden alacak ve geleceğimizi karartacak bir anayasaya elbette ki HAYIR diyeceğiz dediler.

Etkinliğin bütün aşamalarında emeği olan Alevi kadınlar Pir Haber Ajansı’na konuştu. Türkçe ve Zazaca HAYIR diyen kadınlar “Hayır demek yetmez, Hayır’ı çoğaltmamız lazım. Bunun için de mücadele etmek gerekiyor” dediler.

“BU ANAYASA GEÇERSE BİZ KADINLARI EVE KAPATIRLAR”

PİRHA’ya konuşan Gönül Gölbaş “Kızılbaş Alevi bir kadınım. Önümüzde bir referandum süreci var. Ülke olarak gidişimizi kötü görüyorum. Ama çok umutsuz değilim. Bir kadın olarak, bir Alevi kadın olarak 1980 anayasasından bir fayda görmedik. Sonuçta o da bir cuntanın anayasasıydı. Faşizmin getirmiş olduğu bir anayasaydı” değerlendirmesinde bulundu.

Bir kadın olarak, bir Alevi olarak, bir Kızılbaş olarak hayır diyeceğini belirten Gölbaş, “Önümüze getirilen bir anayasa dayatması, referandum süreci var. Bu referandum sürecinde elbette ki bir kadın olarak, bir Alevi olarak, bir Kızılbaş olarak hayır diyoruz. Yapılan değişiklik sistemin kendi iç değişikliğidir. Bu değişiklikler geçerse biz kadınların bütün haklarının elimizden alınacağını, tamamen evlere kapatılmak istendiğimizi biliyoruz. Onun için her yerde HAYIR’ın dile getirilmesinden yanayım. Ve HAYIR diyorum elbette ki”

“HAK ZALİME FIRSAT VERMESİN” 

 

Anadili Kirmancki ile konuşan Aysel Kaygısız ise “HAYIR diyorum. Ben burada aracılığınızla herkese sesleniyorum. Dileğim odur ki herkes HAYIR kampanyasında buluşun. İnsanlarımız farkına varmalı, hiçbir şeye izin verilmiyor. Haklarımız elimizden alınmış bitirilmiş. Her şey daha kötüye gidiyor. Biz istiyoruz ki birlik olsun, oyunu hayır’dan yana kullansın, demokrasiden yana kullansın” dedi.

Aysel son olarak darda olanın imdadına yetişen Xızır’a sesleniyor, “Xızır ayındayız, biz kazanalım diye Xızır’a dua ediyoruz. Hak zalime fırsat vermesin, mazlumun yanında olsun, yani biz mazlumların yanında olsun diye dua ediyoruz”

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ‘HAYIR’”

Geceye emeği geçen kadınlardan biri de Nezaket Şimşek. O önümüzdeki sürece dair söyleyeceklerini “Çocuklarımızın geleceği için HAYIR” diyorum. Herkesin de hayır demesini diliyorum. (HABER MERKEZİ)

Haberin Videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak