Alevi Haber Ajansi

AYM’den kritik HDP kararı!

AYM, HDP’nin sözlü savunma tarihinin ertelenmesi talebini kabul ettti, tarihi 14 Nisan olarak belirledi.

Türkiye 6 Şubat’ta yaşanan deprem felakenin gölgesinde seçim sürecine girdi. Seçimde kilit parti olarak kabul edilen ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir tutum alacağı merakla beklenen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) görülen kapatma davasında kritik bir gelişme yaşandı.

HDP’nin kapatma davasında sözlü savunma tarih talebinin değerlendiren AYM 14 Nisan olarak belirledi.
HDP Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Serhat Eren, Anayasa Mahkemesi’nin başından bu yana kararları kendilerine tebliğ etmediğini belirterek, Anadolu Ajansı üzerinden gelişmeleri duyduklarını söyledi. Eren, henüz kararın tebliğ edilmemesi nedeniyle içeriğinin bilinmediğini kaydetti. Eren, ayrıca partinin Hazine yardımı yapılan hesaplarına konulan bloke kararına itiraz başvurusunun da olduğunu, ancak buna dair de kararın tebliğ edilmesini beklediklerini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak