Alevi Haber Ajansi

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı: Cumhurbaşkanı dahil tüm yetkilileri önceden uyardık

PİRHA- Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Alan, 10 ilde hissedilen ve çok sayıda can, mal kaybına neden olan 7.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşarak, “Hatay’a, Kahramanmaraş’a ilişkin geçen yıl deprem danışma kurulu öncülüğünde 24 kentimizin 18’ine ilişkin raporları yayımladık. Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere, ilgili siyasi partilere, bölge milletvekillerine gönderdik, geri dönüş yapmadılar” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Alan, 10 ilde hissedilen ve çok sayıda can, mal kaybına neden olan Maraş depremine ilişkin konuştu.

Alan, yaptığı açıklamada, “24 kentimizin 18’ine ilişkin raporları yayımladık. Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere, ilgili siyasi partilere, bölge milletvekillerine tek tek gönderdik” dedi.

“2 YILDIR TÜM YETKİLİLERİ UYARIYORUZ”

Halk Tv’ye konuşan Prof. Hüseyin Alan, Maraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle ilgili 2 yıldır yetkilileri uyardıklarını söyledi.

Alan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hatay’a, Kahramanmaraş’a ilişkin geçen yıl deprem danışma kurulu öncülüğünde 24 kentimizin 18’ine ilişkin raporları yayımladık. Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere, ilgili siyasi partilere, bölge milletvekillerine tek tek gönderdik. Alınması gereken tedbirleri yazdık 2 yıl önce. Odamızın web sayfasında bu raporlarımız var, kimlere gönderdiğimiz var ama bugüne kadar, ne o ilin milletvekilleri, ne yetkili kurumları geri dönüş bile yapmadılar.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak