Alevi Haber Ajansi

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla yargılanan Gazeteci Ender İmrek beraat etti

PİRHA-Evrensel Gazetesi Yazarı Ender İmrek, kaleme aldığı ‘Türkiye yanıyor, saray izliyor’ başlıklı yazısı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla açılan davada beraat etti.

Evrensel Gazetesi Yazarı Ender İmrek’in 30 Temmuz 2021 tarihinde kaleme aldığı “Türkiye yanıyor, saray izliyor” başlıklı yazısı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Bir önceki duruşmada İmrek’in gazeteci olup olmadığının Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) sorulmasına karar verilmişti. Bugünkü duruşmada TGS’ye yazılan müzekkereye cevap verildiği görüldü.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, yangınlar nedeniyle yazılan yazının tümü itibarıyla yangınların söndürülmesindeki olayları eleştiri niteliği bulunduğundan cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir hakaret olmadığı nedeniyle İmrek hakkında beraat talep etti.

Mütalaaya karşı söz alan gazeteci İmrek ise “Arkadaşlarımın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basına yönelik iktidarın bir tutumu var. On binlerce gazeteci işsiz kaldı, binlerce gazeteci cezaevine girip çıktı. Hala cezaevinde gazeteciler var. İktidarı eleştirdikleri için ceza aldılar. Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında bir yazı yazdım. Beraatime karar verilsin” dedi.

Avukat Yıldız İmrek ise “Yazı, basılı bir basın organında yazılmıştır. Basın kanunu kapsamında yazılmış bir yazı söz konusu. Düşünce ve ifade özgürlüğü niteliğindedir. Beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme İmrek hakkında beraat kararı verdi.

PİRHA / İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak