Alevi Haber Ajansi

Demirtaş’tan Dersim halkına selam

PİRHA-Nadide ve Zafer Yallı çifti aracılığıyla Dersim halkına da mektubunda seslenen Selahattin Demirtaş, “Bu zorlu günlerin hızla geçeceğine ve daha aydınlık yarınlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Dersim’den Nadide ve Zafer Yallı çiftine Edirne F Tipi cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan mektup geldi.

Nadide Yallı sosyal medyada irademize sahip çıkıyoruz ve rehin tutulan eş başkanların mektuplarımız var kampanyası aracılığı ile eşi ile birlikte Ocak ayının ilk haftası Demirtaş’a mektup gönderdiler. Yallı, “Munzur dağlarının kardelen sevdası çiçeği ile merhaba” başlıklı bir mektup ile yaşadıkları süreci, bu haklı davanın mücadelesini sürdüren eş başkanların kendilerini onurlandırdığını ifade ettiklerini anlattı. Çok kısa bir sürede mektuplarına cevap aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Yallı, “Şahsımızda tüm Dersim halkına selam gönderdi. Çok mutlu olduk” dedi.

Yallı, OHAL’i ve bunun Dersim’e yansımasını şu sözlerle dile getirdi: “Biz yıllardır Kürt ve Aleviler olarak hep böyle bir süreç yaşıyorduk. Şu an sadece daha yoğun olarak yaşıyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Kabullenmediğimiz için belki de bu kadar çok şey yaşıyoruz.”

“AYDINLIK YARINLARA ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nadide ve Zafer Yallı çiftine yazdığı mektubunda şu sözlere yer verdi:

“Sevgili Nadide  Zafer

Dersim’den gönderdiğin dostluk selamları için teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler gayet iyiyiz, mecalimiz yerindedir. Ancak dışarıda yaşanan kan deryası ve hukuksuzluklar karşısında üzülmemek mümkün değil. Elbette bir yandan ülkenin ve toplumun içine düşürüldüğü kaosa karşı etkili bir siyasi mücadele ile umudu büyütmek, bir yandan da halkın kendi içinde dayanışma ittifak zeminlerini güçlendirmek durumundayız. Bu şekilde bu zorlu günlerin hızla geçeceğine ve daha aydınlık yarınlara ulaşacağımıza inanıyoruz.

Şahsında bütün Dersim halkını yürekten selamlıyor, ailene ve tüm dostlara sevgilerimi iletiyorum.”

 

Sevim KAHRAMAN-DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak