Alevi Haber Ajansi

‘Artık Yeter! İnsanca yaşamak istiyoruz’-VİDEO

PİRHA- Meclis’te görüşülen 2023 bütçesine dair açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nihal Sırdaş, emeklilerin açlık ve sefalet içinde yaşadığına dikkat çekerek, “Biz emeğimizi verdiğimiz ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz!” dedi.

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, TBMM’de görüşülen 2023 bütçesine dair Mersin’de basın açıklaması yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada, emekliler taleplerini dile getirirken, açıklamayı Tüm Emekliler Sendikası Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nihal Sırdaş okudu.

“BU BÜTÇEDE HALK YOK!

Nihal Sırdaş, AKP iktidarının emekçileri, emeklileri değil, sermayeyi, yandaşları tercih eden bir bütçe sunduğunu aktarak, “Bu bütçede emekliler yok! Bu bütçede emekçiler yok! Bu bütçede halk yok! Bu bütçede yandaş var! Bu bütçede sermaye tercihleri var! Bu bütçede savaş yatırımları var!” dedi.

“EMEKLİLERİN AÇLIK VE SEFALET İÇİNDE YAŞIYOR

Kasım ayı verilerine göre yoksulluk sınırının 25.365 TL, açlık sınırının, 7.786 TL olduğu Türkiye’de bugün en düşük emekli maaşının 3.500 TL olduğunu açıklayan Nihal Sırdaş, “Yani açlık sınırının yarısından bile az. Yani ölüm sınırı artık. Ve iki milyondan fazla emekli bu maaşı almakta, aynı zamanda açlık sınırının çok altında maaş alan yaklaşık sekiz milyon emekli var. Bu durum emeklilerin açlık ve sefalet içinde yaşadığının açık göstergesidir” diye belirtti.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALI

Emeklilerin “Artık yeter!” diye haykırdığını vurgulayan Nihal Sırdaş, şunları dile getirdi:

“Biz emeğimizi verdiğimiz ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz! Bizler, çalışırken maaşlarımızdan kesilen primlerimiz sonucunda hakettiğimiz emekli maaşlarımızı istiyoruz. Ödediğimiz bedelin gerçek karşılığını istiyoruz. Hiç kimsenin bize lütufta bulunuyormuş gibi ahkam kesmesini istemiyoruz, hakkımız olanı istiyoruz! Emekliler olarak ne örgütsüzleştirme ne de sefalet içinde yaşatma dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz! Saraya,savaşa, sermayeye değil halka , emekliye ,emekçiye bütçe istiyoruz! Tüm Emeklilerin Sendikası olarak; 2023 bütçesinde emeklilerin insanca yaşayacağı bir ücretin sağlanmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasını, asgari ücretin açlık sınırının üzerinde insanca yaşanacak bir ücret olarak belirlenmesini, sağlıkta yapılan kesintilerin kaldırılmasını, intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını, bütün emeklilere “bayram harçlığı” değil; yılda dört kez asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesini, emeklilere temel tüketim maddeleri olan,doğalgaz, elektrik, su, akaryakıt ödemelerinde indirim yapılmasını , EYT sorunun çözümünde gevelemelerin bırakılmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz! Bütün emeklileri de birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Emekliler birleşirse karşısında hiç bir güç duramaz.”

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak