Alevi Haber Ajansi

Mersin’de ‘Kutuplaşmalar ve toplumsal barış’ konulu panel

PİRHA – İnsan Hakları Derneği ve Eğitim Sen Mersin Şubesi, İnsan Hakları Haftası kapsamında “Kutuplaşmalar ve toplumsal barış” konulu panel düzenledi.

İHD MYK üyesi Osman İşçi, Hak İnisiyatifi Genel Başkanı Fatma Bostan Ünsal ve KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil’in katıldığı panelin moderatörlüğünü Dr. Mehmet Antmen yaptı.

İHD Mersin Şube Eş Başkanları ve Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül açılış konuşması yaparak Emine Şenyaşar, Cumartesi Anneleri, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın barış ve demokrasi mücadelesini selamlandı.

Konuşmacılar, savaş ve insan hakları ihlallerinin son yıllarda artarak sürdüğüne dikkat çekerek, ekonomik ve toplumsal krizlerin özünde “kutuplaşmadan beslenen iktidarların” olduğu vurgulandı. Konuşmaların ardından panel soru-cevap ile sona erdi.

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak