Alevi Haber Ajansi

Binlerce metal işçisi 4 kentte greve çıktı!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal İş) üye 2 bin 200 işçi İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Manisa’daki örgütlü olduğu fabrikalarda “Bu iş yerinde grev var” pankartını asarak ve önlüklerini giyerek grevi başlattı.

Haklarını talep eden metal işçileri, Schnider Elektrik’e bağlı Manisa, İstanbul ve İzmir Çiğli fabrikaları, ABB Elektrik’e bağlı İstanbul’daki Dudullu, Kartal, Sarıtaş, Tuzla, Elmek, Kartal ile İzmir ve Kocaeli Dilovası’ndaki fabrikaları ile, GE Grid Solution ve Schnider Enerji fabrikalarında greve çıktı.

DİSK’e bağlı sendika yöneticilerinin de desteğe geldiği fabrika önlerine TOMA ve çevik kuvvet polislerinin yerleştirilmesi de dikkat çekti.

İşçiler hükümetin Bursa ve Kocaeli’deki grev yasağını “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Metal işçisi direnişin simgesi” sloganlarıyla protesto etti.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak