Alevi Haber Ajansi

Aysel Tuğluk tahliye edildi

PİRHA-Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan demans hastası Aysel Tuğluk tahliye edildi. 

Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan demans hastası Aysel Tuğluk’a ilişkin dün Adli Tıp Kurumu (ATK) “Cezaevinde kalamaz” yönünde rapor verdi. Raporun açıklanmasının ardından avukatlar, daha önce Kocaeli İnfaz Hakimliği’ne verilen infaz erteleme talebini yineleyen bir dilekçe daha sundu. ATK raporu ve avukatların talebini değerlendiren İnfaz Hakimliği, Aysel Tuğluk’un tahliyesine karar verdi.

ATK raporunun öğrenildiği saatten itibaren aile ve avukatları başta olmak üzere çok sayıda kişi dün geceden bu yana cezaevi önünde bekleyişe geçti. Kararın cezaevine gönderilmesi üzerine Aysel Tuğluk cezaevinden tahliye edildi.

Aysel Tuğluk’u cezaevi kapısında, ailesi, avukatları, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Muş eski Milletvekili Burcu Çelik, Parti Meclis (PM) üyeleri, Kocaeli İl ve Gebze İlçe Örgütleri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER) ile çok sayıda kişi karşıladı.

Aysel Tuğluk, tahliyesinin ardından tedavisinin yapılması için İstanbul’a götürüldü.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak