Alevi Haber Ajansi

‘Hrant’ın acısı gittikçe derinleşiyor’-VİDEO

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 10 yıl önce katledilen Hrant Dink için İstanbul’da anma ve yürüyüş düzenlendi. Harbiye’deki  TRT binası önünde toplanan ve yürüyen binlerce kişi Türkçe, Kürtçe ve Ermenice “Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz”,”10 yıldır Hrantız adaleti kazanacağız” dövizleri taşırken yürüyüşte sık sık “Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı. Daha sonra Agos gazetesi önünde anma töreni düzenlendi.

“HRANT’IN ACISINI VE EKSİKLĞİNİ HİSSEDİYORUZ”

Anmaya katılan şair-yönetmen Orhan Alkaya, PİRHA’ya konuştu. Hrant’ın acısını ve eksikliğini hissettiklerini belirten Alkaya, “Çok koca yürekli bir adamdı. Doğrunun, dikliğin yumuşacık bir ifade biçimiydi” dedi.

“CİNAYET HALEN AYDINLATILMADI”

Hrant Dink cinayetinin halen aydınlatılmadığının altını çizen Alkaya, “Cinayetin arkasındaki büyük derin devlet komplosu ve herkesin bildiği katliamdaki organizasyon şeması ne yazık ki halen açığa çıkarılmadı” diye konuştu.

“TÜRKİYE FAŞİZME KAYDI”

Dink cinayetinin açığa çıkarılmaması ile birlikte Türkiye’nin faşizme kaydığını belirten Alkaya, “Eğer bu cinayetin arkasındaki ağ ortaya çıkartılsaydı bu aşırı oteriter güç de bertaraf edinilebilirdi. Hrant’ın katliamı bugün Türkiye için bir dönüm noktası, bizim için de inanılmaz derin bir acıydı” diye belirtti.

İsmet Sefer/İSTANBUL

Haberin Videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak