Alevi Haber Ajansi

Dersimliler: Mutlu olmamız için hiçbir neden yok-VİDEO

PİRHA-Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı ‘Yaşam Memnuniyet Araştırması’ sonucunda Dersim en mutsuz şehirler arasında 2. sırada. Dersim’in neden en mutsuz şehirler arasında olduğunu sorduğumuz yurttaşlar, ülkedeki ekonomik şartların herkesi olumsuz etkilediğini belirterek, iktidarın ayrımcı politikalarının da mutsuz ettiğini kaydettiler.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı ‘Yaşam Memnuniyet Araştırması’ sonucunda illerin mutsuzluk oranı açıklandı. Dersim en mutsuz şehirler arasında 2. sırada. Dersim’in en mutsuz şehirler arasında olmasının nedenlerini yurttaşlara sorduk.

“HERKES MUTSUZ”

Gençler mutsuz olduğu zaman herkesin mutsuz olduğunu söyleyen Cihan Seçkin, “Küçük bir şehirde yaşadığımız için iş potansiyeli yok, sosyal aktiviteler yok, tiyatro ve sinema yok. Yazın birkaç ay Munzur’un kenarında oturmak dışında bir aktivitemiz olmuyor. Ekonomik şartlar herkesi olumsuz etkiliyor. Mutlu olmak için bir neden olması gerek, bu yüzden mutsuz olduğumuzu düşünüyorum ”diye belirtti.

“ÜLKEDE DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI YOK”

Huzurun olmadığı bir ülkede mutluluğun da olmayacağını belirten Mehmet Turan, “Hayat çok pahalı, insanların alım gücünün düşmesinden dolayı herkes çok tedirgin. Ülkede demokrasi ve insan hakları yok, bu nedenlerden dolayı herkes mutsuz” diye ifade etti.

“ÖTEKİLEŞTİRME POLİTİKALARI NEDENİYLE İNSANLAR MUTSUZ”

Bülent Yüksel de, ülkedeki kutuplaşmanın artmasının insanların mutsuzluğuna etkisi olduğunu ifade ederek, “Ekonominin kötü olmasından dolayı insanlar akşam evlerine giderken ekmeğini beraber götüremiyor. Ülkeyi yönetenlerin, insanlar arasında kutuplaşma ve ötekileştirme politikalarını devam ettirdiği için insanlar mutsuz” dedi.

“SEFALET ÇEKİYORUZ”

Alevi inancından dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını vurgulayan Hıdır Yalçın, ise, “Herkesin inancına saygımız var ancak bizim de inancımıza saygı duyulmasını istiyoruz. Ekonomi çok kötü, hayat pahalılığı almış başını yürümüş, insanlar hiçbir şey alamıyor, bazıları saraylarda saltanatlarını sürdürürken biz sefalet çekiyoruz” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

 

 

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak