Alevi Haber Ajansi

Karakaya: Hükümet Alevileri farklı bir asimilasyon çizgisine kaydırmanın hesabını yapıyor-VİDEO

PİRHA-AKP hükümeti tarafından organize edilen Alevi gençlik kampı ve dedelerin götürüleceği Kerbela gezisine tepki gösteren PSAKD Kadıköy Şubesi Başkanı İbrahim Karakaya, “Kıyıdan dolanarak Alevileri farklı bir asimilasyon çizgisine kaydırabilmenin hesabını yapıyorlar” dedi. Karakaya ekledi: Bu konuda kesinlikle taviz yok. Yolda taviz verilmez. Bizim görevimiz mücadele etmek.

İçişleri, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 400 Alevi genci için 19-23 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan “Hacıbektaş Gençlik Kampı” ile 300 dedenin Aralık ayında İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen programa Kerbela’ya götürülmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kadıköy Şubesi Başkanı İbrahim Karakaya, AKP iktidarı tarafından finanse edilen Hacıbektaş Gençlik Kampı ile Kerbela gezisine dair açıklamalarda bulundu.

“BU KONUDAKİ TAVRIMIZ ÇOK NET”

Programlara ilişkin “Bu yeni bir çalışma değil aslında” yorumunda bulunan Karakaya, 1585 cemevinin İçişleri Bakanlığı tarafından ziyaret edilmesini hatırlatarak, “İçişleri Bakanlığı’nın kendi danışmanı üzerinden onların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik cemevlerine ziyaretler de bulunulmuştu. Bu ikinci bir versiyonu da belli kurumlar üzerinden baskı kuraraktan ikna etmeye çalıştılar. Zoraki ikna etmeye çalıştılar. Kurum başkanlarımız gidip direkt İçişleri Bakanlığı’nda görevli olan Ali Fuat Özzeybek’le görüştüler. Böyle bir çalışmaya kesinlikle karşı olduklarını, diretirlerse de bunu engellemek için elimizden gelen bütün çalışmayı sürdüreceğimizi söyledik. Bu konudaki tavrımız çok nettir” dedi.

“ALEVİLERİ FARKLI BİR ASİMİLASYONUN ÇİZGİSİNE KAYDIRABİLMENİN HESABINI YAPIYORLAR”

Karakaya, planlanan programların Alevileri asimile etmeye dönük olduğunu savunurken, şöyle devam etti:

“Bu ülkede Alevilere yönelik büyük bir karalama kampanyası var. Bu kadar ötekileştirme ve nefret suçları işleniyorken eğer yapmak istiyorlarsa eğitimi düzeltsinler. Kendi çocuklarını götürsünler. Sünni çocukları götürsünler. Buraları tanıtsınlar. Yani Alevi Bektaşi öğretisini anlatsınlar ki nefret söylemini biraz da onlardan yok etmeye çalışsınlar. Kerbela’ya da hocaları, imamları götürsünler. Onların da aynı eğitime ihtiyaçları var. Yani Alevi dedesinin böyle bir işe ihtiyacı yok. Aleviler ocak sistemi içerisinde kendi görgüsünü görürler zaten.

Kıyıdan dolanarak Alevileri farklı bir asimilasyon çizgisine kaydırabilmenin hesabını yapıyorlar. Buna karşı ben bir toplantıda İstanbul Valisi’ne söylemiştim. “Yanınıza birkaç cemevini alabilirsiniz. Size karşı verdiğimiz mücadeleyi onlara karşı da veririz” dedim. Bu konuda kesinlikle taviz yok. Yolda taviz verilmez. Bizim görevimiz mücadele etmek.”

Barış KOP- Berfin YILDIZ

 

İLGİLİ HABERLER

> Doğan’dan, AKP’nin kampa ve Kerbela’ya götüreceği gençlere, dedelere çağrı: Tevessül etmeyin!
> Dede Akbaba’dan AKP’nin kamp ve Kerbela planına tepki: Asimilasyon projeleri-VİDEO
>‘Kerbela’ya götürülecek dedeler kimden rızalık aldı?’-VİDEO

> Dertli Divani: Hiç kimse evladını hükümetin asimilasyon kokan kampına göndermesin-VİDEO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak